Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Besuijen schiet Emmen naar halve finale play-offs

Na NAC Breda heeft ook FC Emmen de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie bereikt. Dat deden de Emmenaren door met 0-1 van FC Dordrecht te winnen, na het eerdere 2-2 gelijkspel.

FC Dordrecht-FC Emmen 0-1

Na de remise op De Oude Meerdijk was één ding zeker: het play-offsduel van zaterdag zou bloedjespannend worden. Die spanning en de zenuwen zaten duidelijk in de benen, want in de eerste helft gebeurde er niet zoveel: de weegschaal bleef in het midden hangen en helde niet naar één kant over.

Kort na rust werd de wedstrijd in Dordrecht eventjes gestaakt. Dit keer niet door bekers op het veld, zoals gisteren in Kerkrade, maar door moeder natuur. Waar gehoopt werd op een zonnetje en zomerse temperaturen, maakten die namelijk opeens plaats voor bliksem en regen die met bakken uit de hemel viel.

Na deze onderbreking kreeg de thuisploeg de beste kansen, maar keer op keer werd er op Emmen-keeper Eric Oelschlägel gestuit. Dordrecht liet het dus na om te scoren en prompt gebeurde dat aan de andere kant van het veld wél: vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Vicente Besuijen raak in de verre hoek. Er kwamen wel zes minuten bij, maar die brachten de thuisploeg geen soelaas. Emmen neemt het dus in de halve finale van de play-offs op tegen NAC.

Scoreverloop: 0-1 (88′) V. Besuijen