UEFA deelt statement veldbestorming, schorst Albanië-speler

Foto: UEFA deelt statement veldbestorming, schorst Albanië-speler

De UEFA heeft momenteel de handen vol aan vervelende randzaken bij het EK 2024. Zo moest de bond zondag een statement delen over alle veldbestormingen tijdens Portugal – Turkije, én heeft het een speler van Albanië bestraft voor het beledigen van Servië.

EK lijkt ten einde voor Mirlind Daku (Albanië) na straf UEFA

Het gaat hierbij om Mirlind Daku, die voor twee wedstrijden geschorst is omdat hij na het duel met Kroatië openlijk Servië (en ook Noord-Macedonië) beledigde. Servië dreigde vervolgens het EK te verlaten als de UEFA niet in zou grijpen. Daku, die vijf minuten mee heeft gedaan in de eerste twee speelrondes, kost de Albanese voetbalbond bovendien een boete van 50.000 euro. Hij riep door een megafoon onder meer ‘F*ck Serviërs’ en ‘F*ck Macedoniërs’. Enkele fans van Albanië riepen vanaf de tribune al dat ‘Serviërs vermoord moeten worden’.

Statement UEFA over veldbestormingen tijdens Portugal – Turkije

Verder boog de UEFA zich ook over de veldbestormingen tijdens Portugal – Turkije. Meerdere keren moest het spel stilgelegd worden omdat fans het veld op renden voor een foto met hun held Cristiano Ronaldo. “Veiligheid in de stadions, op de velden en op andere plekken waar de teams verblijven is onze absolute prioriteit. Daarom zullen er extra veiligheidsmaatregelen worden doorgevoerd in de stadions, om incidenten te voorkomen.” De bond wil niet zeggen wat die maatregelen precies zijn. “Het veld bestormen is een overtreding van de stadionreglementen en leidt tot verwijdering, een stadionverbod voor de rest van het toernooi en aangifte bij de politie.”

Terechte schorsing voor de Albanees?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie