Horrorscenario dreigt voor Oranje in achtste finales

Foto: Horrorscenario dreigt voor Oranje in achtste finales

Het Nederlands elftal is zeker van de achtste finale. Albanië wist niet te winnen van Spanje waardoor Oranje in ieder geval hoort tot de beste nummers drie, al zal het niet op die plek willen eindigen. De eindklassering in Poule D is dan ook van groot belang, want bij een slecht resultaat tegen de Oostenrijkers kan er een doemscenario voor Oranje uit de bus rollen.

SN legt uit waarom er doemscenario’s dreigen voor Oranje bij slecht resultaat tegen Oostenrijk

Nederland staat momenteel eerste in Groep D en eindigt het op die plek, dan treft het de nummer twee uit poule F. Daarin is Portugal als koploper geëindigd, maar strijden Turkije, Tsjechië en Georgië nog om plek twee en drie. Op papier lijkt dat de makkelijkste loting voor Oranje. Bovendien komt men dan op papier ook aan de goede kant van het schema.

Plek twee betekent dat men het op moet nemen tegen de nummer twee uit Poule E. Dat is de groep van België, waarin alle landen nog op drie punten staan. Naast de Belgen behoren Roemenië, Oekraïne en Slowakije nog tot de mogelijke opponenten. Bovendien komt Nederland dan ook nog eens in het zware deel van het schema met landen als Portugal, Spanje en Duitsland.

Topfavoriet voor Oranje?

Het kan ook zo maar zijn dat Oranje verliest van Oostenrijk en dan wordt men derde. In dat geval dreigt direct een monsterloting voor Oranje. De kans is dan groot dat men Spanje, de nummer 1 van Poule B treft, of de nummer 1 van poule C. Dat lijkt Engeland te worden, waardoor men direct een grote titelfavoriet treft. Een vroegtijdig einde van het EK is dan niet uitgesloten voor Oranje. Er staat dinsdag tegen Oostenrijk dan ook nog veel op het spel voor de manschappen van Ronald Koeman.

SoccerNews legde eerder al uit hoe het precies in elkaar steekt en welke tegenstander Oranje mogelijk kan treffen in de achtste finale. Dat lees je hier!

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews ingewikkelde voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Op welke plek gaat Oranje in de poule eindigen?

  • Plek 1
  • Plek 2
  • Plek 3
4984+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie