‘Joey Veerman-dreun voor Memphis Depay’

Memphis Depay is in de ogen van bondscoach Ronald Koeman een belangrijke spil in het Nederlands elftal. Waar Joey Veerman na een matige wedstrijd tegen Polen direct werd geslachtofferd, daar mocht Depay wel blijven staan tegen de Fransen. De spits leverde wederom niet en dus rijst de vraag of Depay wel moet spelen tegen Oostenrijk.

Niet presterende Depay ter discussie in Oranje

“Joey Veerman moest na één mindere wedstrijd op de bank en dus op de blaren zitten”, schrijft De Telegraaf. De middenvelder zou niet in het wedstrijdplan van Koeman hebben gepast voor het duel met Frankrijk. De krant begrijpt dat Depay meer krediet heeft met 94 interlands en 45 doelpunten achter zijn naam, maar stelt dat een ingreep zoals Koeman direct met Veerman deed niet lang uit kan blijven. “Dat houdt – ook voor de geloofwaardigheid van Koeman – ergens op. Depay leverde tegen Polen én Frankrijk niet wat er van hem werd verwacht, dus zou het goed te verdedigen zijn hem tegen Oostenrijk te passeren.”

Depay scoort alleen tegen de kleintjes

Depay mag dan wel 45 keer voor Oranje hebben gescoord, maar de statistieken laten zien dat dit vooral tegen kleinere landen is. Op eindtoernooien blijkt de spits namelijk maar zelden te leveren. Van zijn 45 treffers maakte Depay er zes tegen grote landen als België, Duitsland en Frankrijk. Een schamel aantal vindt De Telegraaf. “Wie zich in de cijfertjes verdiept, kan niet anders concluderen dan dat de spits van Nederland tegen de grote landen en op eindtoernooien zelden levert. Het overgrote deel van zijn doelpunten maakte hij tegen C- en D-landen.”

Zou jij Depay er ook naast zetten?

  • Ja, een andere spits moet een kans krijgen
  • Nee, ik zou hem gewoon laten staan
10058+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie