Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Oostenrijk: ‘Depay onomstreden, Veerman niet’

Foto: Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Oostenrijk: ‘Depay onomstreden, Veerman niet’

Bondscoach Ronald Koeman lijkt zijn opstelling niet te gaan wijzigen voor de wedstrijd tegen Oostenrijk. De keuzeheer van Oranje liet gelijk al doorschemeren dat Memphis Depay, waar veel kritiek op is, onomstreden is. Daarnaast lijkt ook Joey Veerman opnieuw genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank en mag Jeremie Frimpong blijven staan.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Oostenrijk: Depay is onomstreden

Depay staat in de basis. Ik twijfel totaal niet aan hem”, vertelde Koeman op het persmoment , die gelijk duidelijk maakte dat zijn aanvalsleider onomstreden is. Hij kan gewoon negentig minuten spelen en is daar fysiek klaar voor. Dat hij twee keer gewisseld is, zegt daar niets over. We hadden tegen Polen en Frankrijk op het einde net wat anders nodig. Ik denk dat hij zeer zeker een speler is die zelfkritisch is.”

Tandem Frimpong – Dumfries blijft staan

Daarnaast lijkt Koeman ook vast te willen houden aan Frimpong op de vleugel, die daar samen een tandem vormt met Denzel Dumfries. Hoewel de rappe wingback niet erg opviel lijkt Koeman er toch voor te kiezen om beide vleugelverdedigers te laten staan. Dat houdt in dat Xavi Simons opnieuw als nummer tien zal fungeren. Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten vormen daarachter het blok, waarbij de PSV-middenvelder moet oppassen om niet tegen een gele kaart aan te lopen. De controleur staat namelijk op scherp. Dat geldt ook voor Joey Veerman, die wederom op de bank plaats zal moeten nemen.

Stabiele Oranje-defensie

Achterin is Koeman geenzins van plan om te gaan wijzigen waar het centrale duo Stefan de Vrij en Virgil van Dijk blijven staan. Aan de linkerkant maakt Nathan Aké een goede indruk, die op de linkervleugel een goed koppel vormt met aanvaller Cody Gakpo. Onder de lat blijft Bart Verbruggen staan, die tegen Frankrijk een paar cruciale reddingen in huis had. De wedstrijd tussen Oranje en Oostenrijk begint dinsdagavond om 18.00 uur.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Oostenrijk:

Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Frimpong, Depay, Gakpo.

Had jij Veerman wel opgesteld?

  • Ja, die moet spelen tegen Oostenrijk
  • Nee, Veerman is niet goed genoeg voor de basis
358+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie