‘Als hij de winnende maakt in de EK-finale kan ik niet helemaal blij zijn’

Foto: ‘Als hij de winnende maakt in de EK-finale kan ik niet helemaal blij zijn’

Tot dusver is hij als pinchhitter zeker van waarde geweest voor het Nederlands elftal, maar toch wekt Wout Weghorst nog altijd veel aversie op bij sommige Nederlanders. Presentator Gijs Groenteman en journalist Teun van de Keuken betrappen zich daar zelf ook op.

Alex van de Keuken: ‘Iemand waar ik helemaal niks mee heb, is Wout Weghorst’

“Eigenlijk zitten er in de hele selectie van het Nederlands elftal maar twee opvallende figuren: Memphis Depay en Wout Weghorst. Virgil van Dijk vergeet ik misschien nog, in zijn koninklijkheid. Dat is ook een persoonlijkheid. Gelukkig zijn er toch nog een paar persoonlijkheden. Toch moet ik daar een kanttekening bij plaatsen, want iemand waar ik helemaal niks mee heb, is Wout Weghorst”, vertelt Van de Keuken.

Hij erkent dat ‘het heel slecht van zichzelf is’, maar hij kan amper blij zijn als Weghorst scoort. “Eerst was er een vertraagd juichshot. Dan zie je zijn medespelers heel blij en hem alleen een heel vertrokken gezicht trekken met zijn mond open. Je zag niet een pure voetballersblijdschap, maar zo’n gezicht waarmee hij eigenlijk wil zeggen: ‘Zie je wel…’ Alsof hij zijn gram wil halen. Na het eindsignaal ging hij ook in zijn eentje naar de Oranje-supporters en daar zo staan als een soort verlosser. Het gekke is ook: bij iemand anders heb ik die aversie misschien helemaal niet.”

‘Als Weghorst een Duitser zou zijn geweest, dan was ik hartstikke fan’

Terwijl Van de Keuken eigenlijk juist fan zou moeten zijn van Weghorst, weet hij. “Ik prijs de Duitsers en de Italianen juist, en erger me vaak aan Oranje, omdat ze niet leveren. Maar misschien is Weghorst wel gewoon een soort Rudi Völler van Nederland. Zijn manier van voetballen ziet er niet het mooist uit, maar hij levert wel.”

“Als Weghorst een Duitser zou zijn geweest, dan was ik hartstikke fan. Dat zegt niks over Wout Weghorst, maar meer iets over mezelf. Dat ik toch ook het persoonlijk belang boven het teambelang laat gaan. Dat ik gewoon een soort aversie voel tegen hem. Dat komt omdat hij een soort complotdenker is en en een virusontkenner, dat vond ik ook allemaal vervelend. Stel nu dat Nederland opeens onverwacht Europees kampioen wordt met een doelpunt in de 88ste minuut van Wout Weghorst. Ik kan dan niet helemaal honderd procent blij zijn, dat denk ik niet. Dat is toch kinderachtig van mij eigenlijk.”

Kan jij wél volop juichen voor Weghorst?

  • Ja
  • Nee
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie