Oranje op achterstand: zeer pijnlijk moment voor Malen

Oostenrijk is uit de startblokken geschoten tegen Nederland. Dat leverde na 6 minuten al de voorsprong op, die op zeer zure wijze tot stand kwam.

Door een eigen doelpunt van Donyell Malen staat Nederland achter tegen Oostenrijk

De Oostenrijkers hebben er een handje van om wedstrijden te openen met een vroege goal. Daar werd Oranje in Berlijn ook het slachtoffer van. Nadat het in de eerste minuten al meer de bal had en aan aanvallen toe kwam was daar de snelle 0-1.

Het Alpenland brak er snel uit en bereikte aan de linkerkant Alexander Prass. De back zette voor, waarbij Donyell Malen probeerde uit te verdedigen. De aanvaller kwam inglijden en kreeg de bal precies op zijn voet. Het leer ging richting de eigen goal waar de verbouwereerde Bart Verbruggen alleen maar naar kon kijken. Een zeer ongelukkige eigen goal van de speler die voor het eerste dit toernooi de kans kreeg in de basis.

Zo is het aan Nederland om de rug te rechten.