Veerman onthult wat Koeman in rust Oranje-Turkije zei

Foto: Veerman onthult wat Koeman in rust Oranje-Turkije zei

Joey Veerman stond klaar om in te vallen in de EK-kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Turkije, en op dat moment keek Oranje nog tegen een 0-1 achterstand aan. Voordat het wisselbord met het rugnummer van de spelmaker van PSV de lucht in ging, zette Stefan de Vrij Nederland echter op 1-1. In gesprek met SoccerNews vertelt Veerman hoe hij dat beleefde.

Joey Veerman: “Wanneer komt-ie, wanneer komt-ie? Gelukkig kwam-ie”

“Je zou er eigenlijk in komen bij 1-0 achter”, begint de middenvelder zijn verhaal. “Maar gelukkig kopt Steef die bal binnen, waardoor je hem door kunt drukken. En ik denk dat we dat goed gedaan hebben.”

Hoe je het ook wendt of keert: tegen Roemenië speelde Oranje beter voetbal. Hoe kwam dat? “Zij gaven ons veel ruimte, een beetje aan de zijkant, zeg maar in die ‘half-spaces’. Maar ik denk dat we vandaag iets te weinig diepte hadden, waardoor we eigenlijk te lang… breiden, met de bal aan de voet. Daarom kwamen we er niet doorheen.”

Veerman was natuurlijk niet de enige invaller aan Nederlandse zijde: ook Wout Weghorst maakte zijn opwachting, waardoor het spelletje veranderde. “Wout brengt natuurlijk veel energie”, aldus de PSV’er. “Daarna kwamen Micky en ik erin. Wat de opdrachten waren? Vooral het spel versnellen en de openingen vinden.”

Donderspeech Koeman?

Bij het rustsignaal van scheidsrechter Clément Turpin stond het nog 0-1 voor de Turken. Hield bondscoach Ronald Koeman vervolgens een donderspeech? Wat zei hij eigenlijk? Veerman: “Dat we niet zo slordig aan de bal moesten zijn en dat we ‘eromheen’ moesten spelen.” Deed de keuzeheer dat op een boze manier? “Nee, gewoon normale taal.”

Ook blikt de ‘schlemiel’ van Oranje-Oostenrijk (maar… dat zijn we al weer ‘vergeten’) vooruit op de halve finale tegen Engeland in het Signal Iduna Park. “Je weet dat je tegen een topland terechtkomt als je de halve finale van een toernooi speelt. Wij staan ook niet zomaar in de halve finale.”

Als laatste doet SoccerNews-verslaggever Jesper Langbroek nog een verzoekje namens de fans: kan Veerman er alsjeblieft voor zorgen dat het in Dortmund wat minder spannend wordt? “Ze hebben nu toch een mooie avond gehad?” Voelde de middenvelder die spanning zelf ook zo intens? “Nou… ik moest vrij snel warmlopen, in minuut 45. Dan ben je bezig om erin te komen, om zo goed mogelijk warm te worden. Ik moet wel zeggen: je loopt dan aan de zijkant en denkt: wanneer komt-ie, wanneer komt-ie? Gelukkig kwam-ie.”

Weghorst gelooft in EK-titel, Veerman onthult Koeman-toespraak | SN Mixed Zone

Dacht jij ook: wanneer komt-ie, wanneer komt-ie?

  • Ik wel
  • Ik niet
1702+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie