‘UEFA-blunder bij Nederland – Engeland’

Foto: ‘UEFA-blunder bij Nederland – Engeland’

Felix Zwayer is woensdagavond de arbiter bij de halve finale tussen Nederland en Engeland op het EK in Duitsland. De beslissing van de UEFA om de Duitser deze wedstrijd te laten fluiten zorgt voor de nodige discussie. Zwayer was in het verleden onder meer betrokken bij een matchfixing-schandaal en ook Engels international Jude Bellingham had een akkefietje met de arbiter.

Vraagtekens bij aanstelling Zwayer voor Nederland – Engeland

In 2005 werd Zwayer veroordeeld bij betrokkenheid bij matchfixing, waarvoor hij een schorsing van zes maanden kreeg. In 2021 floot hij de Bundesliga-topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München, waar na afloop van die wedstrijd Bellingham zich zeer kritisch uitliet over Zwayer. “Je geeft de grootste wedstrijd in Duitsland aan een scheidsrechter die al eerder een wedstrijd heeft gefixed. Wat verwacht je dan?” Daarvoor kreeg Bellingham destijds een boete van 40.000 euro.

Volgens Britse media, die de keuze niet heel gelukkig noemden, heeft de UEFA vanwege dat akkefietje nog overwogen om Zwayer van de wedstrijd af te halen, maar de voetbalbond heeft toch besloten om dat niet te doen. Bij het ESPN-programma EK-praat komt de aanstelling van Zwayer ook ter sprake. “Ik vind het een rare keuze”, stelt voetbalcommentator Sjors Blaauw. “Want je wil iedere schijn vermijden, heel simpel.”

Leon ten Voorde, FC Twente-watcher kijkt er toch wat anders tegenaan. “Ik vind van niet. Ik denk dat dit geen enkele rol speelt. Ik vind het heel vergezocht om hier iets van te maken. Die man staat daar gewoon compleet objectief op het veld. Ik zou me hier op voorhand niet zo druk om maken.”

Heeft de UEFA een fout gemaakt met de aanstelling van Zwayer?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
8302+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie