Xavi Simons op vingers getikt: ‘Echt totale onzin, lariekoek’

Foto: Xavi Simons op vingers getikt: ‘Echt totale onzin, lariekoek’

Sjoerd Mossou is het totaal niet eens met Xavi Simons, die na afloop van de uitschakeling tegen Engeland insinueerde dat ‘de Nederlandse pers hem probeert kapot te maken’. Dat laat Mossou optekenen in het Algemeen Dagblad.

Sjoerd Mossou is het oneens met Xavi Simons na diens ‘persboycot’

Simons weigerde om die reden nog met de vaderlandse media te spreken. “Dat had hij normaal gesproken moeten doen. Al moet hij niks, hij mag het in principe zelf weten. Het is geen misdaad en je moet er ook geen enorme kwestie van maken”, reageert Mossou. “Maar aan de andere kant: al die andere spelers doen dat wel bij een nederlaag. Bij het Nederlands elftal, en dat is niet alleen met deze generatie zo, is het altijd voortreffelijk. Spelers staan altijd de pers te woord, ook na enorm slechte wedstrijden en de grootste drama’s, bijvoorbeeld toen ze die toernooien misten in 2016 en 2018. Toen stonden types als Sneijder, Robben en Van Persie, die toen een beetje aan het afvloeien waren, altijd voor de camera.”

Mossou stelt dat dat soort mannen ‘hun verantwoordelijkheid voelden’. “Bij hun club hebben ze dat wat minder, sommige spelers, maar bij het Nederlands elftal is dat gewoon standaard. Je speelt voor je land, dus vertel je ook je verhaal aan het land, om het even populistisch te zeggen.” Maar Simons vond dus dat de kranten hem ‘kapot maakten’. “Dat is een beetje wat mij eraan verbaast. Ongetwijfeld is er weleens wat over Simons geroepen of geschreven dat onaardig was en dat zal hem bereikt hebben, Dat is allemaal prima, zo gaat dat tegenwoordig. Maar het is totale onzin, echt totale onzin, dat Simons aan de lopende band wordt afgemaakt en bekritiseerd. Sterker nog: mensen zien volgens mij voortdurend wat voor geweldig talent het is en dat wordt ook voortdurend benoemd.”

‘Dat die jongen dat denkt is ook nog wel tot daaraan toe..’

“In het jaar bij PSV stond iedereen iedere week op de banken om uit te leggen hoe geweldig die jongen wel niet was op zijn leeftijd. Dan is het dus ook een beetje gek dat bij hem blijkbaar het beeld is ontstaan dat heel Nederland tegen hem is. Dat is natuurlijk totale lariekoek. Dat die jongen dat denkt is ook nog wel tot daaraan toe, die is hartstikke jong en krijgt het allemaal half mee wie wat zegt. Dat snap ik allemaal wel”, vervolgt Mossou, die hoopt op wijs advies van de mensen uit de omgeving van Simons. “Dan hoop je eigenlijk wel dat er een omgeving is die hem even uitlegt: luister, de media zitten zo in elkaar. Er heeft een keer iemand wat op tv geroepen, maar over het algemeen word jij op een hele normale manier beschouwd. Want dat is natuurlijk zo. Blijkbaar is er niemand in zijn omgeving of bij Oranje die hem dat even heeft uitgelegd.”

Eens met Mossou?

  • Ja
  • Nee
715+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:52
17+
Feyenoorders dreigen aftrap Champions League te missen
17:48
6+
Mazraoui doet Manchester United-fans grote belofte
17:32
73+
Opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske stunt al
17:29
36+
‘Feyenoord moet oppassen voor enorme afstraffing’
17:23
302+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
17:18
126+
Op welke zender kijk je Feyenoord – Bayer Leverkussen?
17:14
15+
Fraser kon tegen ‘buitencategorie’ Ihattaren geen ‘nee’ zeggen
16:44
106+
“PSV had veel meer aan Henderson gehad”
16:27
37+
Slechte generale: Feyenoord onderuit in Youth League
16:13
31+
‘Van Dijk is een van de beste Liverpool-verdedigers ooit’
15:46
83+
Been uit kritiek op Legioen: “Op alle slakken zout gelegd”
15:25
233+
Sc Heerenveen-selectie maakt statement naar Van Persie
15:05
292+
Onzeker Feyenoord rekent tegen Bayer Leverkusen op één zekerheid
15:01
82+
Ihattaren aan de slag bij RKC Waalwijk
14:46
18+
Frimpong haalt herinneringen op bij terugkeer in Kuip
14:30
50+
Priske verklaart vormdip: “Heeft te maken met verwachtingen”
14:11
120+
Farioli maakt opvallende keuze: “Dát zou je denken”
13:44
7+
Ex-Willem II’er Alexander Isak geblesseerd: ‘Niet bij duel tegen Fulham’
13:24
19+
Anderlecht stuurt Deense coach de laan uit na verlies tegen Genk
13:17
142+
Baas onthult: ‘Door video’s van hem worden ik en Ajax beter’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie