Feyenoord gaat voor titel: beter dan PSV én Ajax?

Foto: Feyenoord gaat voor titel: beter dan PSV én Ajax?

Brian Priske spreekt louter positief over zijn eerste weken bij Feyenoord. De opvolger van Arne Slot is te spreken over het huidige niveau van zijn selectie en is benieuwd waar de Rotterdammers staan ten opzichte van PSV en Ajax. De oefenmeester vindt in ieder geval dat Feyenoord weer mee moet doen om de titel.

Priske tevreden over Feyenoord-niveau en spreekt titelambities uit

“Ik ben heel positief over het niveau van de selectie. Het is een groep met een hoog niveau, met veel verschillende spelers, qua kwaliteiten, maar ook qua karakters en nationaliteiten”, vertelt Priske in gesprek met Voetbal International.

De oefenmeester is dan ook benieuwd waar zijn ploeg staat. “Voor mij als nieuwe trainer in Nederland is het lastig inschatten hoe deze groep zich verhoudt tot bijvoorbeeld PSV of Ajax, maar ik focus me dan ook op de trainingen en de drie oefenduels die we tot nu toe hebben gespeeld. Als ik naar die wedstrijden kijk, ben ik tevreden. Je bent nooit honderd procent tevreden, dat is logisch, maar ik ben positief gestemd.”

Feyenoord moet meespelen om titel en presteren in Champions League

Priske weet dat er onder Slot goed gepresteerd is, maar stelt dat Feyenoord ook komend seizoen weer om de prijzen moet spelen. “In de afgelopen twee seizoenen heeft de club heel goed gepresteerd. Nu zijn er weer nieuwe doelen. Natuurlijk moet je als Feyenoord altijd om de landstitel meespelen, maar het heeft geen zin om daar nu veel verder op door te gaan, want we zitten middenin de transferperiode. Er kan nog zo veel gebeuren, we weten niet hoe de kern van de selectie er straks uit komt te zien.”

Daarnaast wil de Deen ook goed voor de dag komen in de nieuwe opzet van de Champions League. “Ik vind het lastig wat we daarvan moeten verwachten, dat weet ook helemaal niemand. We spelen acht groepswedstrijden, tegen acht verschillende tegenstanders, en met één stand. Ik ben echt benieuwd, maar weet wel dat we thuis sowieso zoveel mogelijk punten moeten pakken. In De Kuip moet dat altijd het doel zijn.”

Wordt Feyenoord kampioen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, Ajax
  • Nee, PSV
1117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie