Jans spreekt zorgen uit: “Alles lag open”

FC Utrecht is in het laatste oefenduel voor het begin van het competitieseizoen tegen een late nederlaag aangelopen. Het Italiaanse Venezia was met 2-1 te sterk.

Nederlaag FC Utrecht tegen Venezia

Beide ploegen zorgden in de eerste helft voor een vermakelijke wedstrijd. Hoewel de spelsnelheid hoog lag, waren er echter nauwelijks kansen om te bewonderen. Venezia en FC Utrecht gingen dan ook met de brilstand op het scorebord naar de kleedkamer. In de tweede helft veranderde het spelbeeld.

Na ruim een uur spelen was het Issah Doumbia die de openingstreffer namens Venezia maakte. FC Utrecht legde zich daar niet bij neer en maakte via Ole Romeny de gelijkmaker. Het duel leek daardoor af te steven op een 1-1 eindstand, maar in de slotfase ging het alsnog mis.

Nunzio Lella maakte in de blessuretijd namelijk de winnende treffer, waardoor FC Utrecht de oefencampagne met een nederlaag afsloot. “Het lag vandaag niet aan het systeem van de tegenstander”, vertelde Ron Jans aan RTV Utrecht. “Tot de eerste goal hadden zij maar één goal op doel gehad. Bij 0-0 waren wij de dominerende ploeg. De eerste bal ging er in en dan zie je vermoeidheid. Alles lag meer open.”

Jans over basisteam tegen Almere City

Volgende week reist FC Utrecht af naar Almere City FC. Jans weet nog niet welk basisteam hij dan op het veld zet. “We hebben geen elf spelers maar een hele selectie. De keuzes zijn niet zomaar gemaakt. Zeker niet na deze wedstrijd. Er kwamen een aantal posities niet geweldig voor de dag.”

Plaatst FC Utrecht zich dit seizoen voor Europees voetbal?

• Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
126+ Votes

Van de Ven is ‘op de brommer’: “Dat is een natuurtalent”
23:25
5+
Zo werd Frenkie de Jong overtuigd om toch voor Barça te kiezen
23:05
11+
Multifunctionele Oranje-klant duidelijk over positie: “Het liefst speel ik daar”
22:41
215+
‘PSV neemt duidelijk standpunt in bij eventuele schorsing Bosz’
22:21
59+
Complimenten voor Farioli: “Team gesmeed met heel bereidwillige spelers”
21:58
20+
Zeer verrassende Barça-move: “Ik had je uitgelachen”
21:34
75+
“Fans in Tsjechië vonden Priske ook niet leuk”
21:10
39+
Tadic zocht contact met Twente-speler: “Waardeer ik enorm”
20:46
128+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:22
56+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
20:18
21+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?