Jacob Trenskow

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Jacob Trenskow

Jacob Trenskow is een Deense rechtsbuiten. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van Kalmar FF naar sc Heerenveen.

  • Trenskow speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • De aanvaller kwam in 2024 over van Kalmar FF
  • Hij kwam eerder uit voor NSÍ Runavík en HB Köge

Clubcarrière Jacob Trenskow

Jacob Bennedsen Trenskow werd op 20 november 2000 geboren. De Deen is de jongere broer van Peter Trenskow, die een bescheiden carrière doormaakte in het betaald voetbal. Zijn eigen carrière ging van start bij Aarhus GF, maar als jeugdspeler koos hij voor een transfer naar AC Horsens.

Debuut als profvoetballer

Trenskow maakte begin 2021 de overstap naar NSÍ Runavík op de Faeröer Eilanden. Op 28 februari maakte de vleugelaanvaller zijn debuut in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen HB Tórshavn. Door dit resultaat greep zijn team naast de nationale supercup. Datzelfde jaar ging ook de bekerfinale tegen B36 Tórshavn met 3-1 verloren, maar desondanks maakte de Deen een prima seizoen door. Trenskow produceerde op 11 april zijn eerste doelpunt in de thuiswedstrijd tegen ÍF Fuglafjördur (3-0 zege).

Met zeven doelpunten en zes assists in 33 officiële wedstrijden noteerde Trenskow prima statistieken in 2021. De linkspoot maakte eveneens zijn Europese debuut voor NSÍ Runavík, maar het Finse FC Honka bleek een maatje te groot (0-0 uit, 1-3 thuis). In januari 2022 verzilverde de flankspeler zijn ontwikkeling met een terugkeer naar Denemarken. Zijn debuut voor 1. Division-club HB Köge maakte hij op 4 maart met een 1-0 nederlaag op het veld van Jobro IK.

HB Köge werd in het seizoen 2021-2022 veroordeeld tot de play-offs om lijfsbehoud. Trenskow opende deze cyclus met een dubbelslag tegen Vendyssel FF (3-0 zege). Met drie doelpunten en drie assists in elf wedstrijden maakte hij een prima halfjaar door. Met zeven doelpunten en zes doelpunten in 32 wedstrijden verbeterden zijn statistieken aanzienlijk in het seizoen 2022-2023. In beide seizoenen wist HB Köge het vege lijf te redden via de nacompetitie.

Jacob Trenskow (Kalmar FF)
Juichend voor Kalmar FF (Pro Shots)

Smaakmaker bij Kalmar FF

Trenskow beloonde zijn sterke ontwikkeling in de zomer van 2023 met een transfer naar Kalmar FF. Op Zweedse bodem maakte de Deen op 9 juli 2023 zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Elfsborg IF (0-4 nederlaag). In zijn eerste halfjaar noteerde hij zestien wedstrijden en één assist. Zijn eerste doelpunt voor de Röda bröder maakte de rechtsbuiten op 8 april 2024 in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen IK Sirius. Met acht doelpunten en zeven assists in 21 wedstrijden groeide Trenskow uit tot een smaakmaker.

In augustus 2024 verzilverde Trenskow zijn productieve maanden met een nieuwe transfer. De aanvaller ondertekende op 9 augustus een vierjarig contract bij eredivisionist sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd een deel van de transfersom voor Osame Sahraoui (vertrokken naar Lille OSC) aangewend om hem binnen te halen.

Transfer naar Heerenveen

Op 11 augustus, twee dagen na de bekendmaking, debuteerde Trenskow als invaller voor sc Heerenveen. In de uitwedstrijd tegen Ajax (1-0 nederlaag) viel de buitenspeler na 62 minuten in voor Ilias Sebaoui. Met zijn eerste doelpunt bezorgde hij de Friezen een week later een punt tegen FC Utrecht (1-1).

Laatste update: 17 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie