Seizoenstart Feyenoord zorgt voor dubbel schandaal

Soccernews

Ik neem het woord niet graag in de mond, maar ontkom er na de seizoenstart van Feyenoord niet aan: schande. De ploeg van trainer Brian Priske kwam zeer slecht voor de dag tegen Willem II, waar vooral een gebrek aan creativiteit tegen een mindere tegenstander pijnlijk duidelijk werd. Juist het naderende vertrek van Calvin Stengs naar Charlotte FC zorgt daarom voor nóg een schande.

Opinie: schande dat Feyenoord juist creatieve Calvin Stengs zo makkelijk laat gaan

Twee keer het woord bezigen waar ik zo’n hekel aan heb. ‘Schande’ wordt naar mijn mening namelijk te pas en te onpas gebruikt op de sociale kanalen. Wij bij SoccerNews speuren die regelmatig af om niet alleen de laatste nieuwtjes te brengen, maar ook om de sentimenten te duiden. En schande is het eerste woord wat mensen vaak roepen op de verschillende platformen.

En eerlijk gezegd was dat ook het eerste wat in mij opkwam nadat ik de wedstrijd tegen Willem II had gezien. Hoe kan Feyenoord na een uitgebreide voorbereiding en prima wedstrijd tegen PSV zo voor de dag komen in de eerste wedstrijd van het seizoen? En dan ook nog eens in De Kuip. Stengs was er toen al niet meer bij, maar juist de naar Amerika vertrekkende Stengs kan iets creëren tegen een mindere tegenstander. Verder herbergt de selectie in Rotterdam weinig creativiteit om wedstrijden open te breken vanuit de tweede lijn. Hopelijk is Dennis te Kloese druk aan het speuren.

Beetje winst en Stengs is van Charlotte

Hoe kan het anders dat hij Stengs zo makkelijk laat gaan? Of zou Stengs afspraken hebben gemaakt met Te Kloese? Voor maximaal 10 miljoen euro is de Oranje-international, want bondscoach Ronald Koeman heeft een fitte Stengs er ook graag bij, van Charlotte. En dan bedoel ik niet dat Beau de Boer (vrouw van Stengs en dochter van Ronald de Boer) er een concurrent bij heeft, maar een voetbalclub. Want Charlotte is de nieuwe club van Stengs. De speler die duidelijk voor de centen kiest bij een club dat pas vijf jaar oud is en met centen wil smijten. Met Stengs hebben ze een koopje gehaald. Feyenoord betaalde eerder aan OGC Nice 6 miljoen euro voor Stengs, dat met bonussen nog kon oplopen en ook niet voor honderd procent van de transferrechten is.

Met een minimale winst verkoopt Feyenoord dus misschien wel zijn waardevolste speler. Weer glipt het over mijn lippen: schande. Priske en Te Kloese kunnen niet anders concluderen dat na de seizoensopening Feyenoord op zoek moet gaan naar creativiteit. De nieuwe Deense trainer zei al dat hij verwacht dat op 3 september er een heel andere Feyenoord-selectie staat dan nu het geval is. Hopelijk met heel wat meer creativiteit inderdaad.

Calvin Stengs wordt blij van het aanbod van Charlotte en tekent snel een contract in Amerika.

Gaan Hancko en Geertruida op dezelfde manier volgen?

Want waar PSV wel spelers van naam halen en behouden, doet Feyenoord het heel anders. Twee sleutelfiguren laten gaan voor in totaal ongeveer 40 miljoen euro klinkt misschien goed, maar dan moet je er wel wat voor terughalen. En dan staan de andere spelers die, zo lieten ze ook weer bij de seizoenstart zien, onmisbaar zijn op punt van vertrekken. Als Feyenoord-fan moet je bijna hopen dat Te Kloese voor Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida wel de hoofdprijs vraagt. En anders contract dik upgraden (je hebt nu toch geld zat), verlengen en doorgaan. Want een waardige vervanger haal je niet voor de bedragen die nu genoemd worden.

Nog precies drie weken heeft Te Kloese de tijd om mijn ongelijk te bewijzen. Mocht de selectie bijeen blijven met nog een paar aankopen (creatievelingen) dan zal ik dat gelijk met een juichcolumn melden. Maar het zou zomaar de hele andere kant op kunnen gaan. Is het vertrek met Stengs een voorzet (zoals hij zo vaak gaf) voor meer (makkelijke) vertrekken? Als het die weg opgaat dan is Feyenoord op weg naar een schandelijk seizoen en ja dan moet ik dat schandelijke woord straks weer uit mijn toetsenbord tikken.

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews. Hij richt zijn blik dus vooral op Spanje, FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected].

Schande dat Feyenoord juist Stengs zo makkelijk laat gaan

  • Eens
  • Oneens
802+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:15
0+
‘Dubbelslag voor Real Madrid’
08:00
1254+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
07:45
88+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
07:30
544+
Ophef over borsten vriendin Kenneth Taylor: ‘Dit kan toch niet?’
07:02
476+
‘PSV neemt duidelijk standpunt in bij eventuele schorsing Bosz’
07:00
20+
Op welke zender kijk je Hongarije – Nederland?
23:46
69+
Van de Ven is ‘op de brommer’: “Dat is een natuurtalent”
23:25
44+
Zo werd Frenkie de Jong overtuigd om toch voor Barça te kiezen
23:05
36+
Multifunctionele Oranje-klant duidelijk over positie: “Het liefst speel ik daar”
22:21
125+
Complimenten voor Farioli: “Team gesmeed met heel bereidwillige spelers”
21:58
46+
Zeer verrassende Barça-move: “Ik had je uitgelachen”
21:34
138+
“Fans in Tsjechië vonden Priske ook niet leuk”
21:10
47+
Tadic zocht contact met Twente-speler: “Waardeer ik enorm”
20:46
171+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:18
23+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?
19:58
21+
Eindelijk goed nieuws voor gehavend Real Madrid richting Clásico
19:35
0+
KNVB bezorgt zieke Pierre Vermeulen bijzondere dag in Zeist
19:33
26+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach bij Jong Oranje | SN Mixed Zone
19:12
50+
Bizarre statistieken duiden overvolle internationale speelkalender
18:54
45+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie