Go Ahead brengt bod uit, RKC zegt vooralsnog ‘nee’

Foto: Go Ahead brengt bod uit, RKC zegt vooralsnog ‘nee’

Net als zoveel Eredivisie-clubs heeft ook Go Ahead Eagles zijn selectie voor het nieuwe voetbalseizoen nog niet helemaal op orde. In De Adelaarshorst zoekt men klaarblijkelijk nog een centrale middenvelder, en de hoge heren in Deventer dachten die gevonden te hebben in de persoon van Yassin Oukili. Een eerste toenaderingspoging is echter tevergeefs gebleken, wat echter niet betekent dat een transfer helemaal van de baan is.

Go Ahead Eagles ziet eerste bod op Yassin Oukili afgewezen worden

In januari 2021 transfereerde Oukili van Vitesse naar RKC Waalwijk, waar hij aanvankelijk voorzichtig gebracht werd. Het seizoen 2021-2022 bestond voor de middenvelder vooral uit invalbeurten, maar op een gegeven moment verzekerde hij zich van een basisplek in het Mandemakers Stadion. Inmiddels is de 23-jarige Marokkaan dan ook een gewaardeerde kracht bij de nummer vijftien van de Eredivisie van vorig seizoen. Én wordt het misschien tijd voor verandering.

Dat is in ieder geval wel hoe men er bij Go Ahead Eagles in staat, want dat bracht onlangs een bod van 700.000 à 800.000 euro uit op Oukili. De aanbieding was echter niet naar de smaak van RKC en werd door de Waalwijkers in de prullenbak gedeponeerd. Een gewaagde zet gezien de contractduur van de middenvelder (wiens marktwaarde op 1,7 miljoen euro wordt geschat) bij zijn werkgever: ná het huidige voetbalseizoen loopt zijn verbintenis af. Dat is ook een stok achter de deur richting de toekomst, een transfer, naar Deventer óf een andere bestemming, is allerminst helemaal van de baan.

Springplank

Oukili liep een half jaar geleden al vooruit op een vertrek bij RKC. “Het liefst na dit seizoen”, vertelde hij aan Voetbal International. “Ik heb na dit seizoen nog een jaar contract, dus voor de club en voor mij is dit een interessant moment.” In een interview met ESPN noemde hij de Waalwijkers bovendien een ‘springplank’: “Met een omweg ben ik ook gewoon bij een Eredivisie-club gekomen. RKC is ook een goede springplank voor mij. Vorige jaren was ik het jonge jongetje in een ervaren elftal. Nu is het team jonger, speel ik alles en kan ik een bepaalde rol op me nemen. Die neem ik ook zeker. Maar mijn persoonlijke rendement moet wel omhoog.”

Stap omhoog

Met dat rendement ging het vorig seizoen de goede kant op: waar Oukili in het seizoen 2022-2023 goed was voor drie goals, maakte hij er in de voorbije voetbaljaargang vijf. Een transfer naar Go Ahead lijkt voor hem ook een stap omhoog, van de nummer vijftien van de competitie naar de nummer negen. Al staan beide ploegen dit seizoen nog op nul: RKC ging met 5-1 onderuit tegen PSV, Go Ahead sneuvelde tegen Fortuna Sittard (0-2). Misschien zit er nog wel méér in het vat voor de RKC’er?

Goede transfer?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
567+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:22
20+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
6+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
33+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
16+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
13+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
21+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
18:20
56+
Priske bijt van zich af: “Ik hoop dat ik ook respect terug krijg”
18:09
7+
Nagelsmann verklapt geheim van Duitsland
17:52
40+
Feyenoorders dreigen aftrap Champions League te missen
17:48
23+
Mazraoui doet Manchester United-fans grote belofte
17:32
96+
Opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske stunt al
17:29
49+
‘Feyenoord moet oppassen voor enorme afstraffing’
17:23
311+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
17:18
136+
Op welke zender kijk je Feyenoord – Bayer Leverkussen?
17:14
31+
Fraser kon tegen ‘buitencategorie’ Ihattaren geen ‘nee’ zeggen
16:44
143+
“PSV had veel meer aan Henderson gehad”
16:27
48+
Slechte generale: Feyenoord onderuit in Youth League
16:13
53+
‘Van Dijk is een van de beste Liverpool-verdedigers ooit’
15:46
91+
Been uit kritiek op Legioen: “Op alle slakken zout gelegd”
15:25
355+
Sc Heerenveen-selectie maakt statement naar Van Persie
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie