Daniël van Kaam

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Daniël van Kaam

Daniël van Kaam is een Nederlandse middenvelder met Braziliaanse roots. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van SC Cambuur naar Heracles Almelo.

  • Van Kaam speelt momenteel voor Heracles Almelo
  • De middenvelder kwam eerder uit voor FC Groningen en SC Cambuur
  • Ook zijn jongere broer Joël van Kaam schopte het tot profvoetballer

Clubcarrière Daniël van Kaam

Van Kaam werd op 23 juni 2000 op de wereld gezet in Delfzijl. De linksbenige middenvelder is de oudere broer van Joël van Kaam, die het eveneens tot profvoetballer schopte. Zijn voetbalcarrière ging van start bij amateurclub VV Appingedam. Hij bleek over potentie te beschikken, waardoor FC Groningen besloot om hem een plek in de jeugdopleiding te bieden. Bij de Trots van het Noorden liep Van Kaam het volledige traject.

Doorbraak bij FC Groningen

Op 6 oktober 2018 maakte Van Kaam zijn debuut in het betaald voetbal. Met FC Groningen mocht de middenvelder na 72 minuten invallen voor Tom van de Looi, maar hij wist een 1-0 nederlaag bij ADO Den Haag niet te voorkomen. In het seizoen 2019-2020 speelde hij pas voor de tweede keer een officiële wedstrijd. Gaandeweg veroverde hij een vaste basisplaats in het elftal van trainer Danny Buijs. Door het uitbreken van de coronapandemie bleef zijn teller echter steken op dertien gespeelde wedstrijden.

In september 2020 keerde het betaald voetbal terug in Nederland. Voor grotendeels lege tribunes speelde Van Kaam in het seizoen 2020-2021 in totaal 34 wedstrijden voor FC Groningen. Op 12 december 2020 maakte de middenvelder zijn eerste doelpunt als profvoetballer in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-0 zege). Hij voegde 22 officiële wedstrijden en één doelpunt toe aan zijn periode in Groningen, waar hij medio 2022 afscheid nam.

Twee jaar Cambuur

Tijdens de voorbereiding op het seizoen 2022-2023 viel Van Kaam buiten de boot. De linkspoot besloot FC Groningen daarom in te ruilen voor SC Cambuur, dat hem op 3 september 2022 liet debuteren in de uitwedstrijd tegen Ajax (4-0 nederlaag). Met zijn enige doelpunt van het seizoen besliste de middenvelder uitgerekend het weerzien met de Groningers in Stadion Euroborg op 26 januari 2023 (0-1). Veel verschil maakte dat niet, aangezien beide clubs dat seizoen degradeerden uit de Eredivisie.

Daniél van Kaam (SC Cambuur)
In het shirt van SC Cambuur (Pro Shots)

Waar FC Groningen binnen één seizoen terugkeerde in de Eredivisie, daar bleef SC Cambuur een heel seizoen kwakkelen. Uiteindelijk besloot de formatie uit Leeuwarden het seizoen 2023-2024 op een dertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Een domper voor Van Kaam, die door de trainers Sjors Ultee en later Henk de Jong werd verkozen tot aanvoerder. In zijn tweede contractjaar speelde hij uiteindelijk 41 officiële wedstrijden in Cambuur-shirt (drie doelpunten).

Transfer naar Heracles

Van Kaam begon de zomer van 2024 bij SC Cambuur, maar liet zich op 2 augustus debuteren om over te stappen naar Heracles Almelo. Beide partijen bereikten een overeenkomst voor de duur van drie seizoenen. Negen dagen later maakte de middenvelder zijn debuut in de doelpuntloze uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.


Interlandcarrière Daniël van Kaam

Van Kaam doorliep alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. Op 7 september 2021 maakte de middenvelder zijn debuut voor Jong Oranje, dat een 3-0 zege behaalde op de leeftijdsgenoten van Moldavië. In totaal speelde hij acht wedstrijden voor dat team (één doelpunt).

Laatste update: 13 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie