Heerenveen komt terug van achterstand bij thuisdebuut Van Persie

De échte debuutwedstrijd van trainer Robin van Persie bij sc Heerenveen ging natuurlijk verloren, met 1-0 bij Ajax. Maar aan zijn eerste thuiswedstrijd in het Abe Lenstra Stadion heeft de oud-spits van onder meer Manchester United en Arsenal een puntje overgehouden. FC Utrecht kwam wel op voorsprong, maar vlak voor tijd viel de 1-1.

Aanwinst Jacob Trenskow maakt bevrijdende 1-1

Het was niet Heerenveen dat uit de startblokken schoot in Friesland, want al na drie minuten spelen keek de ploeg van Van Persie tegen een achterstand aan. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van Paxten Aaronson terecht en hij bracht de bal bij Ole Romeny, die het net deed trillen. Het was al weer zijn tweede doelpunt in dit prille Eredivisie-seizoen, want vorige week scoorde hij ook al tegen PEC Zwolle.

Tien minuten later leek het allemaal nog wat erger te worden voor de Friezen, maar een goal van Aaronson werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna ging de storm liggen en suste het duel ietwat in slaap. Vlak voor de pauze veranderde dat echter, toen Ilias Sebaoui dé kans kreeg om keeper Vasilios Barkas te verschalken, maar dat liet hij na.

Van Persie grijpt in

Aan de andere kant van het veld stond Micky van der Hart goed op te letten toen Romeny voor hem opdook, tot twee keer toe zelfs, en in de rust vond Van Persie het welletjes geweest: hij besloot onder anderen aanwinst Jacob Trenskow te brengen. De Deen viel even later ook op, maar met een fraai schot raakte hij slechts de lat.

Het bleek een waarschuwingsschot, want negen minuten voor het laatste fluitsignaal was het Trenskow die de voor het thuispubliek bevrijdende gelijkmaker binnenschoof. Erop en erover, moet Van Persie gedacht hebben, want hij bracht ook Ion Nicolaescu nog binnen de lijnen. Het lukte Heerenveen echter niet om het nóg mooier te maken.

Scoreverloop: 0-1 (3′) O. Romeny, 1-1 (82′) J. Trenskow