Dave Kwakman

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Dave Kwakman

Dave Kwakman is een Nederlandse middenvelder. Hij is een jeugdexponent van AZ, waar hij momenteel ook onder contract staat.

  • Kwakman speelt momenteel voor AZ
  • De middenvelder won in 2023 de UEFA Youth League met de Onder-19
  • Hij debuteerde bij Jong AZ in het betaald voetbal
  • Kwakman is een Nederlands jeugdinternational

Clubcarrière Dave Kwakman

Kwakman werd op 7 augustus 2004 geboren in Volendam. De rechtsbenige middenvelder trapte zijn voetbalcarrière af in het shirt van amateurclub RKAV Volendam. “Alles wat je graag bij een jeugdspeler ziet zag je al bij Dave”, vertelde hoofd jeugdopleiding Jaap Schilder in april 2024 aan NH Sport. Zijn talent was onmiskenbaar, maar niet alleen dat. “Z’n alertheid en plezier vielen mij vooral op.”

UEFA Youth League-winnaar

In 2015 maakte Kwakman de overstap van RKAV Volendam naar AZ. In 2021 ondertekende de middenvelder een eerste profcontract in Alkmaar, tot de zomer van 2024. Hij behoorde in 2023 tot het elftal dat zich tot UEFA Youth League-winnaar kroonde. Datzelfde jaar scoorde de Volendammer zelfs in de Intercontinental Cup-wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Boca Juniors, maar een strafschoppenserie werd de talenten uit Alkmaar fataal in Buenos Aires.

Kwakman debuteerde op 5 september 2022 in het betaald voetbal. Met Jong AZ mocht de rechtspoot aantreden in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht (3-1 overwinning). Zo’n anderhalf jaar later, op 8 april 2024, maakte de middenvelder zijn eerste doelpunt in de Keuken Kampioen Divisie tegen FC Emmen (3-2 overwinning). In die twee seizoenen speelde hij in totaal 44 officiële wedstrijden op het één na hoogste niveau van Nederland.

Dave Kwakman (AZ)
In het shirt van AZ (Pro Shots)

Debuut voor AZ 1

Zijn ontwikkeling bij Jong AZ bleef niet zonder beloning. Op 20 augustus 2023 mocht de middenvelder debuteren in de hoofdmacht, dat een 1-3 zege behaalde op het veld van RKC Waalwijk. Trainer Pascal Jansen liet hem na 85 minuten invallen voor de moegestreden Dani de Wit. In het seizoen 2023-2024 mocht hij eveneens invallen in zijn geboortedorp tijdens de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Volendam (0-4 zege). Thuis tegen RKC (3-2 zege) maakte Kwakman in april 2024 zijn basisdebuut in de Eredivisie.


Interlandcarrière Dave Kwakman

Kwakman is een jeugdinternational van Nederland. De AZ’er speelde reeds voor de Onder-18 en de Onder-19.

Laatste update: 22 augustus 2024

Meer nieuws over Dave Kwakman

19:38
191+
AZ Onder 19 zet recordzege neer in Youth League
23:06
229+
AZ-talenten verliezen strijd om wereldbeker
21:57
162+
AZ’er Kwakman schiet La Bombonera stil
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie