Luca Plogmann

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Luca Plogmann

Luca Plogmann is een Duitse doelman. Sinds oktober 2022 staat hij onder contract bij Go Ahead Eagles, dat hem in het seizoen 2023-2024 aan FC Dordrecht verhuurde.

  • Plogmann speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • De doelman werd in het seizoen 2023-2024 verhuurd aan FC Dordrecht
  • Hij kwam eerder uit voor Werder Bremen en SV Meppen
  • Plogmann is een voormalig jeugdinternational van Duitsland

Clubcarrière Luca Plogmann

Luca Bastian Plogmann werd op 10 maart 2000 op de wereld gezet in Bremen. De tweebenige doelman begon zijn voetballoopbaan in het tenue van ATSV Habenhausen, waar hij zich in de kijker speelde bij Werder Bremen. Namens Die Grün-Weißen doorliep hij vanaf 2007 het volledige jeugdtraject.

Debuut voor Werder Bremen

Op 3 augustus 2018 maakte Plogmann zijn debuut in het betaald voetbal. Met Werder Bremen II boekte de doelman een 4-0 overwinning op het tweede team van Hamburger SV. In totaal mocht hij 46 keer opdraven voor de manschappen uit de Regionalliga Nord, met dertien clean sheets als rendement. Zijn debuut in de A-selectie maakte hij op 1 september 2018 in de Bundesliga-wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt (1-2 zege). Trainer Florian Kohfeldt liet hem na 53 minuten invallen voor de uitgevallen Jirí Pavlenka.

Na zijn debuut voor Werder Bremen werd Plogmann vaker aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Een tweede optreden in de A-selectie bleef evenwel uit. De doelman was voor het opdoen van ervaring dan ook aangewezen op het tweede team en een uitleenperiode aan SV Meppen (seizoen 2020-2021). Voor laatstgenoemde club keepte hij in totaal acht wedstrijden, waarin hij tweemaal de nul wist te houden. Medio 2022 liep Plogmann in zijn geboorteplaats uit zijn contract.

Verhuurd aan FC Dordrecht

In de zomer van 2022 was Plogmann op proef bij Excelsior, maar de Kralingers besloten hem geen contract aan te bieden. Pas in oktober van dat jaar wist hij onderdak te regelen dankzij Go Ahead Eagles. De doelman fungeerde in het restant van het seizoen 2022-2023 samen met Sven Jansen als stand-in voor Jeffrey de Lange. Trainer René Hake voegde hem 27 keer toe aan de wedstrijdselectie, maar een debuutwedstrijd leverde dat nog niet op. Toch werd zijn contract medio 2023 opengebroken tot de zomer van 2026.

Plogmann werd in het seizoen 2023-2024 uitgeleend aan FC Dordrecht. Op 11 augustus 2023 maakte de sluitpost zijn debuut op Nederlandse bodem tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (2-2). Mede dankzij diens reddingen wist de club mee te draaien in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Voor de play-offs om promotie/degradatie werd men zelfs aangemerkt als serieuze kanshebber, maar al in de eerste ronde bleek FC Emmen te sterk. Hierdoor bleef zijn aandeel beperkt tot 37 gespeelde wedstrijden (twaalf clean sheets).

Luca Plogmann (Go Ahead Eagles)
Als nummer één bij Go Ahead Eagles (Pro Shots)

Eerste doelman in Deventer

Medio 2024 keerde Plogmann terug naar Deventer. In de voorronde Conference League-wedstrijden tegen SK Brann Bergen moest de doelman zich opnieuw schikken in een rol als stand-in achter De Lange, maar zijn concurrent vertrok nadien naar Olympique Marseille. Hierdoor mocht de Duitser op 11 augustus 2024 debuteren in de Eredivisie-wedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-2 nederlaag).


Interlandcarrière Luca Plogmann

Plogmann is een voormalig jeugdinternational van Duitsland. De doelman was tussen 2015 en 2018 actief voor de Onder-15 tot en met de Onder-19.

Laatste update: 26 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie