Kaj de Rooij

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Kaj de Rooij

Kaj de Rooij is een Nederlandse vleugelaanvaller. Sinds januari 2024 staat hij onder contract bij PEC Zwolle.

  • De Rooij speelt momenteel voor PEC Zwolle
  • De aanvaller was na een blessure enige tijd clubloos
  • Hij kwam eerder uit voor FC Eindhoven en NAC Breda

Clubcarrière Kaj de Rooij

De Rooij werd op 25 november 2000 geboren in het Brabantse Best. De rechtsbenige aanvaller trapte zijn voetbalcarrière in 2005 af bij de lokale amateurclub VV Wilhemina Boys. In 2009 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van FC Eindhoven. Al na een jaar vertrok De Rooij naar Willem II, maar in 2016 keerde hij terug naar de Lichtstad.

Doorbraak in Eindhoven

Op 31 augustus 2018 maakte De Rooij zijn debuut in het betaald voetbal. Als aanvallende middenvelder mocht hij in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC (0-2 nederlaag) na 85 minuten invallen voor Alessio Carlone. Met negen gespeelde wedstrijden bleef zijn aandeel in het seizoen 2018-2019 bescheiden, maar in het volgende seizoen beleefde hij zijn doorbraak. Datzelfde Almere City werd op 25 oktober 2019 slachtoffer van diens eerste doelpunt als profvoetballer, al trok de formatie uit Flevoland wel aan het langste eind (3-1).

Met zeven doelpunten en negen assists in 27 officiële wedstrijden maakte De Rooij indruk in het seizoen 2019-2020. Die statistieken hadden nog fraaier kunnen zijn, ware het niet dat de coronapandemie roet in het eten gooide. Dat weerhield hem er niet van om in het nieuwe seizoen als een kanon van start te gaan. Na speelronde vijf in de Keuken Kampioen Divisie gaf diens teller al vier doelpunten en twee assists aan.

Kwakkelend bij NAC

NAC Breda besloot tijdens de zomer van 2020 meerdere biedingen neer te leggen voor De Rooij. Aanvankelijk werkte FC Eindhoven niet mee, maar uiteindelijk vonden beide clubs elkaar dan toch. Voetbal International onthulde een prijskaartje van zo’n half miljoen euro in ruil voor een driejarig contract. De buitenspeler maakte zijn debuut in de met 0-4 verloren thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. In zijn volgende wedstrijd raakte De Rooij meteen geblesseerd, waardoor hij een reeks wedstrijden moest missen.

Pas op 3 januari 2021 maakte De Rooij zijn eerste doelpunt voor NAC Breda, dat een 0-3 zege behaalde op het veld van Excelsior. Met zes doelpunten en drie assists in 28 officiële wedstrijden beleefde de Brabander toch nog een acceptabel eerste seizoen in het Rat Verlegh Stadion. De Parel van het Zuiden maakte serieus aanspraak op promotie, maar ging in de finaleronde van de play-offs om promotie/degradatie onderuit tegen NEC (1-2). Een late Nijmeegse treffer bleek fataal voor de promotiekansen.

Met vier doelpunten en vier assists in 36 wedstrijden verliep zijn tweede NAC-seizoen minder overtuigend dan gehoopt. Bovendien sneuvelde de Bredase formatie al in de eerste ronde van de play-offs tegen ADO Den Haag. In 2023 sneuvelde de Eredivisie-droom in de de halve finale tegen FC Emmen, maar De Rooij was daar al niet mee bij. Door een zware knieblessure bleef zijn teller dat seizoen steken op ‘slechts’ twintig gespeelde wedstrijden (twee doelpunten).

Kaj de Rooij (PEC Zwolle)
In het shirt van PEC Zwolle (Pro Shots)

Transfervrij naar Zwolle

Gedurende zijn revalidatietraject raakte De Rooij clubloos door een aflopend contract bij NAC Breda. Eind november 2023 sloot de aanvaller zich aan bij PEC Zwolle, waar hij de laatste fase van zijn herstel mocht afwerken. In januari 2024 besloot de clubleiding hem een amateurcontract aan te bieden voor het restant van het seizoen. Trainer Johnny Jansen gunde hem op 4 februari zijn eerste speelminuten in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-2 zege). Na 51 minuten verscheen hij binnen de lijnen voor Bram van Polen.

Bij PEC Zwolle kreeg De Rooij eveneens te maken met fysieke problemen, waardoor hij in het seizoen 2023-2024 bleef steken op vijf wedstrijden. Desondanks vonden beide partijen elkaar in een éénjarig contract met optiejaar.

Laatste update: 27 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie