Loting CL: Feyenoord tegen Man City en Bayern, Gakpo terug naar PSV

Foto: Loting CL: Feyenoord tegen Man City en Bayern, Gakpo terug naar PSV

Feyenoord stuit in de hoofdfase van de Champions League in ieder geval op Manchester City en Bayern München. PSV treft met Liverpool en Paris Saint-Germain ook twee absolute grootmachten.

Dit is de Champions League loting voor 2024/25

In Monaco begon om 18.00 uur de Champions League-loting met Cristiano Ronaldo als speciale gast. Extra bijzonder omdat er dit seizoen voor het eerst in het nieuwe format wordt gespeeld met 36 clubs. Er wordt gespeeld in één grote groep met ranglijst. Er staan liefst 144 duels op het programma in plaats van de 96 tijdens de oude opzet. PSV en Feyenoord gingen namens Nederland de koker in en zaten in Pot 3. Zij werden gekoppeld aan acht teams.

Grootmachten vanuit Pot 1

Vanuit Pot 1 zouden absolute grootmachten zich aan de Nederlandse clubs koppelen. Feyenoord werd als eerst gekoppeld aan Manchester City, de Rotterdammers gaan op bezoek bij de Engelse grootmacht van Pep Guardiola. Met Bayern München treft het overigens ook een oud-club van de topmanager.

Vanuit de eerste pot werd duidelijk dat PSV Liverpool ontvangt. Zo keert Arne Slot snel terug op de Nederlandse velden, verder is het natuurlijk een bijzonder weerzien met Cody Gakpo. Verder heeft Liverpool natuurlijk nog Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch in de gelederen. Verder treffen de Eindhovenaren met Paris Saint-Germain een absolute hoofdmacht. Zonder Kylian Mbappé missen ze een absolute superster, maar is nog genoeg kwaliteit voor handen bij de Parijzenaars.

Pot 2

Vanuit Pot 2 kreeg Feyenoord weer eerst de tegenstander te horen. Naast Bayern speelt het ook tegen Bayer Leverkusen, dat zeer verrassend ongeslagen kampioen werd. De Nederlandse voetballiefhebber ziet tegen de Rotterdammers Oranje-international Jeremie Frimpong in actie. Verder stuit de formatie van Brian Priske op Benfica; een bijzonder duel voor Orkün Kökcü en ook Fredrik Aursnes. Recent oefenden Feyenoord en de Portugezen nog tegen elkaar, een wedstrijd waar de Rotterdamse fan niet meer aan wil terugdenken.

PSV treft uit Pot 2 Juventus en Shakhtar Donetsk. De Italiaanse club legde woensdag Teun Koopmeiners nog vast. De naam en faam van Juve is uiteraard bij iedereen bekend, al presteert De Oude Dame de laatste seizoenen minder sterk. Shakhtar wordt ontvangen in Eindhoven, waar Marino Pusic aan het roer staat.

Pot 3 & Pot 4

Feyenoord en PSV hopen de op papier gelijkwaardige of mindere tegenstanders uit Pot 3 en Pot 4 pijn te kunnen doen. De Rotterdammers treffen het Franse Lille en RB Salzburg. De Oostenrijkers waren in de voorrondes nog te sterk voor FC Twente. Pepijn Lijnders staat daar aan het roer. PSV treft met Sporting Portugal net als Feyenoord een ploeg uit Lissabon. Zo kan Nederland goede coëfficiënten-zaken doen tegen directe concurrent Portugal.

Voor Brian Priske rolde er een pikant affiche uit, met Sparta Praag treft hij de club die hij afgelopen zomer verliet voor Feyenoord. Verder neemt de stadionclub het op tegen stuntploeg Girona, die vorig seizoen vriend en vijand verraste in LaLiga. Daar staan de oud-Ajacieden Daley Blind, Donny van de Beek en Gabriel Misehouy onder contract. Ook PSV speelt tegen Girona en verder Stade Brest.

Mooie loting?

  • Echt wel!
  • Mwah…
170+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:00
36+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
1+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
119+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
57+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
24+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
78+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
73+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
239+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
191+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
114+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
95+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
296+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
358+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
49+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
145+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
78+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
34+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
59+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
18:20
90+
Priske bijt van zich af: “Ik hoop dat ik ook respect terug krijg”
18:09
25+
Nagelsmann verklapt geheim van Duitsland
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie