Daniel Bielica

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Daniel Bielica

Daniel Bielica is een Poolse doelman. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van Górnik Zabrze naar NAC Breda.

  • Bielica speelt momenteel voor NAC Breda
  • De doelman kwam in 2024 over van Górnik Zabrze
  • Eerder kwam hij uit voor Sandecja Nowy Sacz en Warta Poznán

Clubcarrière Daniel Bielica

Bielica werd op 30 april 1999 geboren in het Poolse Zabrze. In zijn geboortestad trapte hij diens voetbalcarrière af bij Zaborze Zabrze, waar de doelman zich in de kijker speelde bij Górnik Zabrze. Bij laatstgenoemde club doorliep de getalenteerde Pool vervolgens het gehele traject.

Debuut in Polen

Op 2 oktober 2018 maakte Bielica zijn debuut in het profvoetbal. In de bekerwedstrijd tegen Unia Hrubieszów (0-9 overwinning) mocht de doelman voor het eerst zijn kunsten vertonen in de A-selectie van Górnik Zabrze. Zijn debuut in de Poolse Ekstraklasa maakte hij op 15 december van datzelfde jaar in de thuiswedstrijd tegen Arka Gdynia (1-1). In totaal mocht hij dat seizoen driemaal aantreden in de hoofdmacht.

Bielica vertrok in de zomer van 2019 op huurbasis naar Sandecja Nowy Sacz, een club op het tweede niveau van Polen. Hier maakte de sluitpost op 27 juli van dat jaar zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Bruk-Bet Termalica Nieciecza (3-0 nederlaag). Gedurende het seizoen deed de technische staf 34 keer een beroep op hem, waaronder 33 competitieduels. Daarin wist hij zesmaal de nul te houden.

Tijdens de zomerse transferperiode van 2020 maakte Bielica opnieuw een huurtransfer. Ditmaal werd de Pool in eigen land ondergebracht bij Warta Poznań, dat net als Górnik Zabrze in de Ekstraklasa speelde. Zijn debuut maakte de doelman op 16 augustus in de bekerwedstrijd tegen Blekitni Stargard (winst na strafschoppen). Zijn tijdelijke verblijf in Poznán bleek geen succes, aangezien de teller bleef steken op zeven officiële wedstrijden.

Doorbraak bij Górnik Zabrze

Bielica sloot voor het seizoen 2021-2022 weer aan bij Górnik Zabrze. In de eerste achttien competitiewedstrijden van het seizoen nam de doelman plaats op de reservebank, maar vanaf half december mocht hij zich bewijzen onder de lat. Hierdoor liep zijn teller op naar zestien officiële wedstrijden (drie clean sheets). Medio 2022 verloor Bielica de concurrentiestrijd aanvankelijk opnieuw, ware het niet dat hij zich wederom in het basisteam knokte. Dit resulteerde ditmaal in 27 gespeelde wedstrijden en een tiental clean sheets.

Gedurende het seizoen 2023-2024 fungeerde Bielica als onomstreden nummer één van Górnik Zabrze. In de Ekstraklasa mocht de doelman alle 34 wedstrijden van begin tot eind keepen. Opnieuw resulteerde dat in tien clean sheets. Zijn prestaties vielen op bij NAC Breda, dat in 2024 naar de Eredivisie promoveerde. De Parel van het Zuiden wist de Pool transfervrij vast te leggen voor twee seizoenen plus optiejaar.

Daniel Bielica (NAC Breda)
Bij zijn debuut voor NAC Breda (Pro Shots)

Transfervrij naar NAC

Bielica won bij NAC Breda de concurrentiestrijd en mocht zodoende debuteren in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Groningen (4-1 nederlaag). Op 18 augustus 2024, ruim een week na zijn eerste optreden, had de doelman een aandeel in de 2-1 overwinning op Ajax.

Laatste update: 9 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie