Matheus Nunes

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Matheus Nunes

Matheus Nunes is een Portugese middenvelder van Braziliaanse komaf. De international van Portugal maakte in september 2023 de overstap van Wolverhampton Wanderers naar Manchester City.

  • Nunes speelt momenteel voor Manchester City
  • De middenvelder veroverde de Premier League-titel van 2024
  • Met Sporting Portugal won hij de dubbel van 2021
  • Nunes kwam daarnaast uit voor Estoril Praia en Wolverhampton Wanderers
  • In 2021 debuteerde hij als Portugees international

Clubcarrière Matheus Nunes

Matheus Luiz Nunes werd op 27 augustus 1998 geboren in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Op twaalfjarige leeftijd vertrok de rechtspoot met zijn moeder en stiefvader naar Portugal. Hij meldde zich aan bij amateurclub Ericeirense, waar de middenvelder zich in de kijker speelde bij Estoril-Praia.

Doorbraak in Portugal

Op 14 oktober 2018 maakte Nunes zijn debuut in het profvoetbal. Met Estoril Praia mocht de middenvelder starten tegen Varzim SC (2-2), maar nog voor het rustsignaal werd hij gewisseld ten faveure van Renat Dadashov. In het restant van het seizoen 2018-2019 liep zijn teller op naar acht officiële wedstrijden, waaronder de gewonnen bekerwedstrijd tegen Sporting Portugal (1-2 zege).

In de zomer van 2019 maakte Nunes voor ongeveer een half miljoen euro de overstap naar datzelfde Sporting Portugal. Aanvankelijk speelde de middenvelder voor de Onder-23, maar op 4 juni 2020 debuteerde hij in de Primeira Liga tijdens de uitwedstrijd tegen Vitória Guimarães (2-2). De technische staf liet hem ook in de negen daaropvolgende wedstrijden aantreden, waarvan slechts één keer als invaller.

Kampioen met Sporting

Nunes wist de goede vorm door te trekken naar het seizoen 2020-2021. Op 2 januari 2021 maakte de geboren Braziliaan zijn eerste doelpunt in de Primeira Liga tegen SC Braga (2-0 zege). Met 39 officiële wedstrijden, drie doelpunten en drie assists groeide hij uit tot een vaste waarde. De rechtspoot had daarmee een belangrijk aandeel in het veroveren van de Portugese dubbel (landstitel en Taça da Liga).

In het seizoen 2021-2022 won Nunes zijn tweede opeenvolgende Taça da Liga. Ook wist Sporting Portugal beslag te leggen op de Supertaça (Portugese Supercup). Met vijftig gespeelde wedstrijden, vier doelpunten en vijf assists bleef de middenvelder een onomstreden kracht in het team. Bij de start van het seizoen 2022-2023 voegde hij daar nog een tweetal wedstrijden, één doelpunt en één assist aan toe.

Matheus Nunes (Wolverhampton Wanderers)
In actie voor Wolverhampton Wanderers (Pro Shots)

Eén seizoen bij Wolverhampton

In augustus 2022 vertrok Nunes voor 45 miljoen euro naar Wolverhampton Wanderers, dat daarmee het eigen transferrecord verbrak. Zijn debuut voor de Premier League-club maakte de Portugees op 20 augustus 2022 in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Met zijn eerste doelpunt in Engelse dienst besliste hij op 8 april 2023 de thuiswedstrijd tegen Chelsea (1-0).

Met 39 gespeelde wedstrijden in alle competities zette Nunes zich ook bij Wolverhampton Wanderers in de kijker. In de zomer van 2023 speelde hij nog twee wedstrijden voor de club, maar een bod van 55 miljoen euro namens Manchester City maakte een einde aan de relatie. De middenvelder weigerde vanaf dat moment nog te trainen om een transfer te forceren. Een nieuw bod van 62 miljoen euro bleek voldoende om de deal af te ronden. Nunes tekende voor vijf jaar in het Etihad Stadium.

Matheus Nunes (Manchester City)
In het shirt van Manchester City (Pro Shots)

Succes met Manchester City

Op 16 september 2023 was Nunes voor het eerst te bewonderen in het tricot van Manchester City. In de uitwedstrijd tegen West Ham United (1-3 zege) verscheen de middenvelder na 67 minuten binnen de lijnen voor Phil Foden. Gedurende zijn debuutseizoen voor The Citizens mocht hij in totaal 29 keer aantreden van manager Pep Guardiola. Een doelpunt leverde dat niet op, maar de Portugees mocht wel vijf assists én de landstitel bijschrijven.

Nunes won in augustus 2024 zijn tweede trofee met Manchester City: de Community Shield. Zijn team rekende na strafschoppen af met aartsrivaal Manchester United. De middenvelder viel in en benutte één van de strafschoppen.


Interlandcarrière Matheus Nunes

Zijn geboortewieg stond in Brazilië, maar Nunes besloot een interlandcarrière aan te gaan namens Portugal. Zijn debuut als A-international maakte de rechtspoot op 9 oktober 2021 in de oefeninterland tegen Qatar (3-0 zege). Op 24 maart 2022 maakte de middenvelder zijn eerste interlanddoelpunt ten koste van Turkije (3-1 zege). In die wedstrijd viel hij pas in de 88ste minuut in. Portugal plaatste zich een wedstrijd later voor het WK ten koste van Noord-Macedonië (2-0).

Op het WK van 2022 mocht Nunes in twee groepswedstrijden minuten maken voor Portugal, dat in de kwartfinale struikelde door Marokko (0-1). Anderhalf jaar later, in de zomer van 2024, mocht de middenvelder eveneens tweemaal aantreden op het EK in Duitsland. Nunes viel in de kwartfinalewedstrijd tegen Frankrijk vlak voor tijd in, maar kon niet verhinderen dat Les Bleus vanaf de strafschopstip zegevierde. Zelf behoorde hij niet tot één van de vier strafschoppennemers.

Laatste update: 10 september 2024

Meer nieuws over Matheus Nunes

14:27
387+
‘Liverpool gaat na Gakpo-transfer voor nieuwe 50 miljoen-deal’
11:12
170+
Dani waarschuwt Ajax voor ‘Sporting-gevaar’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie