Hiroki Ito

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Hiroki Ito

Hiroki Ito is een Japanse centrale verdediger. De international van Japan verruilde VfB Stuttgart in de zomer van 2024 voor Bayern München.

  • Ito speelt momenteel voor Bayern München
  • De verdediger kwam eerder uit voor Júbilo Iwata, Nagoya Grampus en VfB Stuttgart
  • In 2022 debuteerde hij als international van Japan

Clubcarrière Hiroki Ito

Ito werd op 12 mei 1999 op de wereld gezet in het Japanse Hamamatsu. In eigen land voetbalde de linksbenige verdediger voor Júbilo Iwata, waar hij het gehele traject wist te doorlopen. Op 7 maart 2018 debuteerde hij in de J. League Cup-wedstrijd tegen Shimizu S-Pulse (1-0 nederlaag) voor deze club. Zijn debuut in de J1 League maakte hij ruim vijf maanden daarna, op 19 augustus, in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Kashiwa Reysol.

Voor Júbilo Iwata speelde Ito maar één wedstrijd in de J1 League. Tijdens zijn uitleenperiode bij Nagoya Grampus (negen wedstrijden) degradeerde de club naar de J2 League. Op dat niveau maakte de verdediger op 12 augustus 2020 zijn eerste doelpunt als profvoetballer ten koste van Omiya Ardija (2-2). In totaal maakte hij vier doelpunten in 63 officiële wedstrijden.

Sterkhouder in Stuttgart

Júbilo Iwata verhuurde Ito in de zomer van 2021 aan VfB Stuttgart, dat ook een optie tot koop bemachtigde. De verdediger maakte op 7 augustus van datzelfde jaar in de bekerwedstrijd zijn debuut tegen BFC Dynamo (0-6 zege). Drie weken later debuteerde hij eveneens in de Bundesliga tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg (2-3 nederlaag). De Japanner groeide uit tot een belangrijke kracht en scoorde eind november zelfs in de thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05, dat met 2-1 klop kreeg.

Met 31 officiële optredens verdiende Ito in de zomer van 2022 een definitieve overstap naar VfB Stuttgart. De Japanner voegde daar 37 wedstrijden (één doelpunt) aan toe in het seizoen 2022-2023. Die Schwaben beleefden een zeer grillig seizoen. Men had play-offwedstrijden tegen Hamburger SV nodig om lijfsbehoud af te dwingen, maar bereikte wel de halve finale van de DFB-Pokal. Door toedoen van Eintracht Frankfurt (2-3) liep men een finaleplaats mis.

Hiroki Ito (VfB Stuttgart)
Als speler van VfB Stuttgart (Pro Shots)

Ito stond medio 2023 in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. Een deal bleef echter uit, waarna de verdediger zijn contract bij VfB Stuttgart besloot open te breken. Van zijn meerjarige verbintenis diende hij echter nog maar één seizoen uit. Na 29 officiële wedstrijden in het seizoen 2023-2024 verdiende de linkspoot een transfer naar Bayern München. Der Rekordmeister betaalde medio 2024 zo’n dertig miljoen euro in ruil voor diens handtekening.

Transfer naar Bayern München

Als speler van Bayern München beleefde Ito een dramatische start. Al in de oefencampagne liep de Japanner een gebroken middenvoetsbeentje op, waardoor de start van het seizoen 2024-2025 aan zijn neus voorbij ging.


Interlandcarrière Hiroki Ito

Ito doorliep namens Japan nagenoeg alle vertegenwoordigende jeugdelftallen. Op 2 juni 2022 debuteerde de verdediger voor Japan, dat Paraguay kansloos liet in een oefeninterland (4-1). Zijn eerste doelpunt als A-international maakte hij op 20 juni 2023 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Peru (eveneens 4-1 zege). Het Aziatische topland was tussendoor actief op het WK, maar in Qatar mocht Ito ‘slechts’ een helft aantreden tegen Costa Rica. Die wedstrijd ging ook nog eens met 0-1 verloren.

Met Japan speelde Ito drie wedstrijden op de Azië Cup van 2023. De nationale ploeg sneuvelde in de kwartfinale door toedoen van Iran (1-2).

Laatste update: 12 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie