PSV wil eerste slag slaan bij ‘dame’

Foto: PSV wil eerste slag slaan bij ‘dame’

De start in de competitie is voor PSV tot op heden uitstekend geweest, maar de Eindhovense club heeft nog een grote sportieve uitdaging: de Champions League. Met een belangrijke start in Turijn bij Europese topclub Juventus, De Oude Dame. En: meedoen is leuk, maar winnen is nóg leuker. En spekt de beurs behoorlijk wat meer, beseft men op De Herdgang zeker.

Voorbeschouwing: PSV zal meteen willen toeslaan tegen Juventus in de Champions League

Eerst moest er afgelopen weekend door het ensemble van trainer Peter Bosz nog gespeeld worden tegen NEC, dat aardig aan het seizoen in de Eredivisie was begonnen. De Brabantse regerend landskampioen had de eerste duels allemaal keurig gewonnen, het leek met enig speels gemak – en tegen de Gelderse ploeg (2-0) werd die tendens voortgezet.

Via het zuiden van Nederland trekt men naar het noorden van Italië. Naar het nieuwe thuis van oud-AZ’er en huidig international Teun Koopmeiners, die in de voorbije jaren bij Atalanta een heel goede ontwikkeling doormaakte, veel doelpunten scoorde en mede daardoor uiteindelijk voor tientallen miljoenen euro’s naar Turijn verkaste.

Verdedigingsblok PSV

Bosz heeft qua opstelling van achteruit op sommige posities geen zorgen. Doelman Walter Benítez is een zekerheid, net zoals Olivier Boscagli. Qua fitheid is de van FC Utrecht overgekomen Ryan Flamingo dat ook, al is het nog maar de vraag hoe hij zich centraal achterin staande gaat houden op Europees topniveau.

Andere nieuwkomer Adamo Nagalo zal nog geen basisspeler gaan worden de komende tijd, zoals het er nu naar uitziet. En dan is er Rick Karsdorp, die transfervrij werd overgenomen van AS Roma. Een terugkeer van de rechtsback – die in Nederland tot op heden in twee oefenduels meespeelde – op de Italiaanse velden met PSV bij Juve lijkt zeker een optie te gaan zijn voor de technische staf van de Eindhovenaren.

Matteo Dams of Mauro Júnior

Aan de linkerkant in de verdediging zal Matteo Dams naar alle waarschijnlijkheid de voorkeur gaan krijgen, omdat hij het tot op heden goed heeft gedaan op die plek. Al hijgt Mauro Júnior, die weer fit aan het worden is, zeker in zijn nek als grote concurrent. Derde optie is Fredrik Oppegard, maar de vraag is of Bosz en zijn rechterhanden het aandurven om hem in de Champions League voor de leeuwen te gooien.

Op het middenveld zijn er plaatsen ingeruimd voor de regisseurs Jerdy Schouten en Joey Veerman, daarvóór staan Guus Til en Malik Tillman te popelen om te gaan spelen. Laatstgenoemde zou overigens ook nog door Peter Bosz naar de linkerflank geschoven kunnen gaan worden, omdat Hirving Lozano geblesseerd is.

Als puntspeler zal Luuk de Jong in Turijn gaan fungeren, terwijl op rechts Johan Bakayoko voor de benodigde voorzetten en dreiging moet gaan zorgen. Voor de positie van linkeraanvaller staat de bij Excelsior weggekochte Couhaib Driouech ook nog als mogelijkheid op de lijst, al is de verwachting dat hij in Italië op de bank gaat beginnen.

Staat Mateo Dams ook tegen Juventus in de basis?

Noa Lang op linksbuiten tegen Juventus

Bosz heeft natuurlijk ook nog de beschikking over Noa Lang, die afgelopen week na het laatste gewonnen duel bij Almere City FC even rust had gekregen. Deze oud-Ajacied kan zijn team zeker ook met al zijn creativiteit behoorlijk wat aanvallende impulsen gaan geven, waardoor Juventus in de achterhoede kan gaan bibberen.

Voor PSV is het zaak om, net zoals in de competitie, voortvarend van start te gaan in de nieuwe opzet van het miljoenenbal. Dat zal tegen Juventus zeker niet gemakkelijk gaan worden, maar bij minimaal een gelijkspel kunnen de Eindhovenaren tijdens het tweede duel in eigen huis tegen Sporting Portugal mogelijk al een eerste echte slag slaan.

Paris Saint-Germain en Daley Blind

Daarna volgt immers de loodzware uitwedstrijd in Frankrijk tegen Paris Saint-Germain, waarin het naar verwachting nóg zwaarder zal gaan worden om een goed resultaat te halen voor de Eindhovense topclub. Daarbij moet worden aangetekend dat wedstrijd nummer vier tegen het Girona van Daley Blind zal zijn.

Die club was afgelopen seizoen dé verrassing in LaLiga, zonder twijfel één van de sterkste voetbalcompetities die Europa kent. Maar dat geldt dus ook voor de Serie A met Juventus, dat 8 punten in de eerste 4 duels pakte na een gelijkspel afgelopen zaterdag bij Empoli, waardoor PSV hoe dan ook zijn borst zal moeten gaan natmaken.

Is PSV kansloos in Turijn?

  • Ja, Juventus is een maatje te groot
  • Nee, Juventus wordt overschat
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:44
42+
“PSV had veel meer aan Henderson gehad”
16:27
20+
Slechte generale: Feyenoord onderuit in Youth League
16:13
15+
‘Van Dijk is een van de beste Liverpool-verdedigers ooit’
15:46
59+
Been uit kritiek op Legioen: “Op alle slakken zout gelegd”
15:25
137+
Sc Heerenveen-selectie maakt statement naar Van Persie
15:05
283+
Onzeker Feyenoord rekent tegen Bayer Leverkusen op één zekerheid
15:01
74+
Ihattaren aan de slag bij RKC Waalwijk
14:46
13+
Frimpong haalt herinneringen op bij terugkeer in Kuip
14:30
41+
Priske verklaart vormdip: “Heeft te maken met verwachtingen”
14:11
109+
Farioli maakt opvallende keuze: “Dát zou je denken”
13:44
6+
Ex-Willem II’er Alexander Isak geblesseerd: ‘Niet bij duel tegen Fulham’
13:24
15+
Anderlecht stuurt Deense coach de laan uit na verlies tegen Genk
13:17
130+
Baas onthult: ‘Door video’s van hem worden ik en Ajax beter’
13:00
43+
Meevaller Erik Ten Hag: twee topspelers trainen weer mee
12:51
15+
PSG-coach Luis Enrique: ‘Ik heb meer geleden dan tijdens een bevalling’
12:30
53+
Ex-Arsenalspits opgepakt voor drugssmokkel op vliegveld
11:50
183+
Perez niet overtuigd van Ajacied: ‘Ajax moet hem verkopen’
11:34
1137+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske volgt Slot
11:30
314+
‘Van Bronckhorst aast met Besiktas op PSV’er’
11:24
89+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie