Malen scoort, Adeyemi blinkt uit bij Dortmund

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond geen punten gemorst in de Duitse Bundesliga. De manschappen van Nuri Sahin knokten zich naar een 4-2 overwinning op 1. FC Heidenheim.

Borussia Dortmund aan kop in Bundesliga

Karim Adeyemi speelde een absolute hoofdrol in de eerste helft. In de twaalfde minuut stond hij aan de basis van de openingstreffer van Donyell Malen, die de bal op randje zestien ontving en via de voet van Heidenheim-doelman Kevin Müller binnen schoot. Vijf minuten later maakte de aangever zelf de 2-0.

Heidenheim wist de spanning nog wel terug te brengen. Zes minuten voor rust maakte spits Marvin Pieringer de aansluitingstreffer, maar dat mocht niet baten. Twee minuten later tilde opnieuw Adeyemi de marge naar twee doelpunten.

Na rust werd er alleen gescoord vanaf de strafschopstip. Maximilian Breunig schoot vanaf elf meter de 3-2 tegen de touwen, maar vlak voor tijd gooide routinier Emre Can de wedstrijd op slot. Dortmund neemt de koppositie voorlopig over van datzelfde Heidenheim.

Gaat Dortmund dit seizoen weer om de titel strijden?