Eénmalig Nederlands international: “Daar werd ik onzeker van”

Foto: Eénmalig Nederlands international: “Daar werd ik onzeker van”

Voormalig Oranje-international Romano Denneboom heeft na zijn carrière verschillende banen gehad. Hoewel hij warme herinneringen heeft aan zijn tijd bij clubs zoals NEC en SC Heerenveen, voelt hij geen ambitie om in de voetballerij te blijven werken. SoccerNews sprak met de voormalig rechtsbuiten.

Interview: oud-international Romano Denneboom had last van negativiteit in praatprogramma’s

Na zijn profcarrière heeft Denneboom verschillende banen gehad. Hij geeft toe dat dat heel lastig voor hem is. “Op een gegeven moment had ik geen keus en nam ik meerdere banen aan die ik niet echt heel leuk vond.” Sinds twee maanden werkt de voormalige rechtsbuiten als accountmanager bij Klupp Sportswear in Rotterdam. Voordat hij bij deze baan terecht is gekomen, was de Schiedammer beveiliger, voornamelijk op het Mediapark in Hilvursum. “Bij een evenement kwam ik Pim Blokland (ondernemer en investeerder bij Feyenoord) tegen, toen raakten we aan de praat. Zodoende ben ik nu bij Klupp Sportswear beland.” Ook heeft hij een jaar lang als bezorger voor de Albert Heijn gewerkt.

De ex-aanvaller van onder andere FC Twente heeft één interland achter zijn naam staan. Op vrijdag 3 september 2004 speelde hij een helft mee in de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Liechtenstein. In de rust werd Denneboom vervangen door een speler die destijds ook zijn interlanddebuut maakte: Dirk Kuyt. De flankspeler geeft toe dat hij geluk had toen hij werd opgeroepen. “Ik scoorde destijds drie wedstrijden achter elkaar en de jongens die op dat moment op mijn positie speelden waren geblesseerd.”

Een nadeel Voor Denneboom was dat hij die periode veel negatieve reacties kreeg. “Bij voetbalprogramma’s zeiden ze dat ik niet goed genoeg was.” De inmiddels 43-jarige ex-voetballer kreeg uiteindelijk veel last van de negativiteit. “Ik speelde toen bij NEC. Als je dat vergelijkt met andere internationals die bij de absolute top speelden, werd ik daar onzeker van.” De Schiedammer heeft wel genoten van zijn 45 minuten in het Oranje-shirt. “Ik  heb er nog steeds plezier van.”

Ambities

De oud-international speelde in zijn spelersloopbaan voor zes verschillende profclubs, vijf in Nederland en één in Duitsland. “Heerenveen is een bijzondere club voor mij”, zegt hij. “Ik heb hier mijn eerste eigen geld verdiend, mijn eerste huis gekocht en mijn rijbewijs gehaald.” Ook maakte hij op zijn achttiende zijn profdebuut voor de Friezen. Toch heeft hij zijn mooiste periode gehad bij NEC. “NEC is echt een familieclub, dus daar heb ik de warmste gevoelens bij.” In drie jaar tijd kwam de rechtsbuiten tot 94 wedstrijden bij de Nijmegenaren, waarin hij 24 keer het net vond.

Denneboom kijkt zelf veel voetbal. “Ik zit daar echt van te genieten.” Echter heeft hij geen ambities in de voetballerij. “Ik zie mijzelf niet op het veld staan, daar vind ik niks aan.” Toch was de ex-voetballer kort werkzaam in de voetballerij na zijn professionele loopbaan, als zaakwaarnemer. “Uiteindelijk werkte dit niet voor mij, omdat veel oud-collega’s van mij dit ook doen.”

Voor de Zuid-Hollander blijft de voetbalwereld een lastige wereld. “Omdat ik voetballers moet benaderen die bij jongens zitten waarmee ik heb gevoetbald.” Wel vindt hij het leuk om advies te geven aan spelers. “Ik vind het wel leuk om spelers te helpen, ook al is het niet echt een baan. “Ik krijg energie door mijn ervaringen te delen”, besluit Denneboom.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:44
0+
Oud-Feyenoorder Boëtius keert op proef terug in Eredivisie
13:22
12+
‘Ten Hag een van de slechtste managers in Premier League-historie’
13:04
839+
Dit zijn de potentiële opvolgers van Erik Ten Hag bij Manchester United
12:50
203+
Erik Ten Hag ontslagen door Manchester United
12:49
13+
Heldenontvangst voor Twente-debutant: ‘Alle ballen op Harrie’
12:31
103+
Verbazing om ‘ongelofelijke’ Priske: “Kan het niet verklaren”
12:00
80+
Rouleren kan je leren van Priske of Farioli
11:45
77+
PSV-spits bestolen: “Echt belachelijk”
11:30
128+
Genee onthult ware reden voor vertrek vaste Vandaag Inside-gast
11:15
174+
Spaanse media gaan los over Barcelona-terugkeer Frenkie de Jong
11:00
0+
SoccerNews Enquête: jouw mening is goud waard!
10:58
503+
‘Ajax-ineenstorting op komst’
10:43
94+
Van der Vaart geeft zoon Damián waarschuwing: “Niet altijd een goede plek”
10:33
206+
United-legende gaat helemaal los over Slot
10:28
472+
‘Moddervette transfer voor PSV’
10:14
54+
‘Spoedig United-vertrek voor Ten Hag’
10:00
0+
Eénmalig Nederlands international: “Daar werd ik onzeker van”
09:58
38+
Kramer lacht om bizarre penalty: “Wat doet hij nu?”
09:43
50+
Ron Jans noemt speler met wie hij nog eens ‘heel graag’ wil samenwerken
09:28
532+
‘Toptransfer voor Dávid Hancko’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie