Vermoedelijke opstelling PSV: ‘Bosz neemt Noa Lang-besluit’

Foto: Vermoedelijke opstelling PSV: ‘Bosz neemt Noa Lang-besluit’

PSV trapt dinsdag het Champions League-toernooi af met een uitwedstrijd tegen Juventus. Voor de Eindhovenaren zal het een echte serieuze testcase zijn, nadat het de eerste vijf Eredivisie-duels allemaal relatief eenvoudig wist te winnen. De grote vraag is of de selectie van PSV ook mee kan op het allerhoogste niveau. Bosz heeft weer de beschikking over Noa Lang, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de buitenspeler gaat beginnen.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Juventus: grote testcase voor Ledezma en Dams

De grootste zorgen zitten echter niet voorin voor Bosz, maar juist achterin. Is de achterhoede kwalitatief goed genoeg voor het Champions League-niveau? Dat is een prangende vraag die bij veel voetbalanalytici speelt. Met name op de backposities ogen de Eindhovenaren kwetsbaar.

Toch heeft Bosz vooralsnog weinig opties op de flanken. PSV trok wel Rick Karsdop aan, maar de oud-Feyenoorder is nog niet fit genoeg om te kunnen spelen. Daardoor zal Richard Ledezma vermoedelijk gewoon beginnen tegen Juventus. De rechtsback lijkt echter de zwakste schakel in de achterhoede, maar vreemd is dat ook niet. De Amerikaan is van nature een middenvelder en geen verdediger. Een optie waar Bosz nog voor zou kunnen kiezen is om Jerdy Schouten een linie naar achteren te zetten en Ryan Flamingo als rechtsback posteren. Dan zou Ismael Saibari naast Veerman kunnen starten op het middenrif. De oefenmeester vertelde op het persmoment dat de Schouten-variant wel een eventuele optie is. Daarnaast moet Bosz wel noodgedwongen een wijziging doorvoeren. Joël Drommel vervangt Walter Benítez die door persoonlijke omstandigheden niet beschikbaar is.

Dams maakt indruk als linksback

Aan de linkerkant tegen NEC speelde Matteo Dams. De jongeling deed het uitstekend en is mogelijk de oplossing voor het linksbackprobleem van PSV, mits hij deze lijn kan doortrekken. Toch is het de vraag of hij nu al het niveau van de Champions League aankan. Bosz heeft Mauro Júnior weer achter de hand, maar de Braziliaan heeft er een tijd uitgelegen. Een basisplaats lijk dan ook niet aan de orde. Centraal achterin zijn Flamingo en zeker Olivier Boscagli voorlopig onomstreden, al kan Bosz dus nog voor de Schouten-variant kiezen. Adamo Nagalo heeft nog tijd nodig om zich in de basis te kunnen spelen.

PSV is voorzichtig met blessuregevoelige Lang

Dan is er nog de kwestie Noa Lang voor PSV. De buitenspeler ontbrak ook tegen NEC, waardoor er weer grote vraagtekens achter zijn naam verschenen. De vleugelaanvaller blijkt nog altijd kwetsbaar na zijn opgelopen hamstringblessure en PSV wil uiterst voorzichtig met hem doen. Dat Lang niet in actie kwam tegen NEC lijkt erop te duiden dat de buitenspeler niet vanaf de aftrap zal beginnen in Turijn. Al hield Bosz nog een slag om de arm. “Als ik het wil dan speelt Lang, zelfs vanaf het begin.” Tegen de Nijmegenaren koos Bosz ervoor om Malik Tillman vanaf die positie te laten starten en dat lijkt ook nu aannemelijk. Daardoor behoudt ‘doelpuntendief’ Guus Til zijn basisplek achter spits Luuk de Jong. Joey Veerman en Schouten vormen dan gezamenlijk het vaste blok op het middenveld.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Juventus:

Drommel; Ledezma, Flamingo, Boscagli, Dams; Schouten, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman.

Zou jij met Noa Lang starten?

  • Ja, absoluut
  • Nee, absoluut niet
232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:52
2+
Feyenoorders dreigen aftrap Champions League te missen
17:48
3+
Mazraoui doet Manchester United-fans grote belofte
17:32
53+
Opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske stunt al
17:29
17+
‘Feyenoord moet oppassen voor enorme afstraffing’
17:23
297+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
17:18
123+
Op welke zender kijk je Feyenoord – Bayer Leverkussen?
17:14
12+
Fraser kon tegen ‘buitencategorie’ Ihattaren geen ‘nee’ zeggen
16:44
89+
“PSV had veel meer aan Henderson gehad”
16:27
36+
Slechte generale: Feyenoord onderuit in Youth League
16:13
30+
‘Van Dijk is een van de beste Liverpool-verdedigers ooit’
15:46
79+
Been uit kritiek op Legioen: “Op alle slakken zout gelegd”
15:25
219+
Sc Heerenveen-selectie maakt statement naar Van Persie
15:05
289+
Onzeker Feyenoord rekent tegen Bayer Leverkusen op één zekerheid
15:01
81+
Ihattaren aan de slag bij RKC Waalwijk
14:46
18+
Frimpong haalt herinneringen op bij terugkeer in Kuip
14:30
50+
Priske verklaart vormdip: “Heeft te maken met verwachtingen”
14:11
118+
Farioli maakt opvallende keuze: “Dát zou je denken”
13:44
7+
Ex-Willem II’er Alexander Isak geblesseerd: ‘Niet bij duel tegen Fulham’
13:24
18+
Anderlecht stuurt Deense coach de laan uit na verlies tegen Genk
13:17
141+
Baas onthult: ‘Door video’s van hem worden ik en Ajax beter’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie