Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske volgt Slot

Foto: Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske volgt Slot

Feyenoord gaat donderdagavond om 18.45 uur zijn nieuwe Champions League-avontuur beginnen met een wedstrijd in De Kuip tegen Bayer Leverkusen. De nieuwe trainer Brian Priske volgt Arne Slot op als coach van Feyenoord in het miljoenenbal. Als we de vermoedelijke opstelling van donderdag en die van de laatste Champions League-wedstrijd van vorig seizoen vergelijken zien we dat de Deen niet zoveel gek anders doet en gaat doen dan Slot.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord in de eerste wedstrijd van de Champions League 2024-2025, tegen Bayer Leverkusen

Het huidige Feyenoord is onzeker en zit vol vraagtekens. De ploeg van Priske speelde in 4 Eredivisie-wedstrijden al 3 keer gelijk en dus wil de Deense trainer terugvallen op ervaring en zekerheid. Eerder gaf hij al aan dat hij zijn selectie nog niet klaar acht voor de Champions League. Hij had het dan vooral over alle nieuwe aankopen, die zich nog moeten aanpassen aan het beoogde spel en niet gelijk het niveau hebben om er te staan op het allerhoogste niveau.

Als we hieronder kijken naar de laatste opstelling van Feyenoord in de Champions League zien we dat het grote gros er ook bij is tegen Bayer Leverkusen. Priske zal daar ook op teruggrijpen. Spelers als Dávid Hancko, Santiago Giménez en Igor Paixão hebben bewezen op het miljoenenbal-niveau uit de voeten te komen. Zij lieten samen met Slot sterk aanvallend voetbal zien op het allerhoogste niveau, maar het ontbrak aan resultaten. Gaat het de komende editie wel goedvallen qua resultaten?

Opstelling Feyenoord in de laatste Champions League-wedstrijd

Ervaren Champions League-spelers moeten bij Feyenoord voortouw nemen

Deze keer zijn er acht groepswedstrijden voor Feyenoord, maar ook in dit geval geldt dat de eerste klap daalder waard is. De Kuip is klaar voor een zinderend Europees avondje, maar de vraag is of de selectie van Priske er klaar voor is. In ieder geval moeten de ervaren Champions League-spelers het voortouw gaan nemen. Zo zien we in de opstelling van de laatste Champions League-wedstrijd van Feyenoord (2-1 verlies bij Celtic in een wedstrijd die alleen ging om de premie) dat slechts één speler is vertrokken: Lutsharel Geertruida. Verder zien we dat destijds basisspelers Quilindschy Hartman en Calvin Stengs met blessures niet beschikbaar zijn. Ook is keeper Justin Bijlow inmiddels zijn plekje kwijtgeraakt aan Timon Wellenreuther.

Iets waar Slot ook al een tijdlang aan dacht, maar die beslissing deze zomer niet hoefde te maken vanwege zijn vertrek naar Liverpool. Priske hakte de knoop door en koos voor de Duitser, ook zodat Feyenoord nog geld kon vangen voor Justin Bijlow. De beoogde transfer ging echter niet door waardoor Feyenoord tegen Leverkusen met hetzelfde keepersduo werkt, alleen dan andersom dan tegen Celtic.

Weinig verrassingen ten opzichte van Celtic-uit

Op rechtsback is Bart Nieuwkoop weer vertrouwd. Slot zag de aanvallende wingback ook al als alternatief van Geertruida. Alleen is hij op het laatste moment geblesseerd afgevallen. Nieuwe aankoop Jordan Lotomba lijkt nog niet klaar voor de Champions League, maar zal er al wel moeten staan. Verder zien we achterin tegen Leverkusen hetzelfde centrale duo, maar op links moet Priske het logischerwijs anders doen. Gijs Smal mag laten zien of hij geschikt is voor de Champions League. Het middenveld bestaat weer uit Quinten Timber en Ramiz Zerrouki. Alhoewel Slot vooral opteerde voor Mats Wieffer vorig seizoen zag hij in de Algerijnse middenvelder altijd al de ideale Wieffer-opvolger. In de Champions League toonde Zerrouki ook daar klaar voor te zijn. Zekerheidje dus ook voor Priske.

Stengs moet vervangen worden, hoogstwaarschijnlijk door Antoni Milambo op die aanvallende middenvelder-positie. Allebei waren ze er tegen Celtic ook al bij. Het is ten opzichte van die wedstrijd tegen Celtic nog maar de vraag of Luka Ivanusec mag blijven staan. Priske geeft voorlopig de voorkeur aan meer snelheid op de flanken. Ook Slot koos in zijn laatste wedstrijden vooral voor de snelheid van Yankuba Minteh. Die snelle rechtsbuiten viel ook in tegen Celtic en maakte het enige doelpunt. Een vergelijkbare speler heeft Feyenoord nu met Ibrahim Osman. Grote kans dat de van Brighton & Hove Albion gehuurde Ghanees het vanaf rechts mag proberen. Paixão komt dan uit op zijn favoriete linksbuiten-plek. Giménez is ondanks zijn slechte wedstrijd tegen Groningen nog altijd onomstreden en op Champions League-niveau een zekerheidje.

De vraag is wat doet Priske na de dramatische seizoenstart van Feyenoord. Valt hij terug op zekerheid en ervaring en volgt hij de sporen van Slot of gooit hij het paniekerig om en tovert hij een totaal andere opstelling uit de hoge hoed. De verwachting is het eerste, maar je weet het maar nooit. Doet hij dat laatste, dan lijkt het ook gelijk het begin van het einde. Of kan Feyenoord met een andere opstelling dan de deze vermoedelijke wel stunten tegen Bayer Leverkusen?

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen (1-4-3-3)

Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Smal; Zerrouki, Timber, Milambo; Osman, Giménez, Paixão.

Is dit de beste 11 van Feyenoord op dit moment?

  • Ja, ik snap Priske wel
  • Nee, dit kan nog wel beter
1147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:22
14+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
5+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
27+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
16+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
12+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
20+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
18:20
54+
Priske bijt van zich af: “Ik hoop dat ik ook respect terug krijg”
18:09
7+
Nagelsmann verklapt geheim van Duitsland
17:52
40+
Feyenoorders dreigen aftrap Champions League te missen
17:48
23+
Mazraoui doet Manchester United-fans grote belofte
17:32
96+
Opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske stunt al
17:29
48+
‘Feyenoord moet oppassen voor enorme afstraffing’
17:23
310+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
17:18
136+
Op welke zender kijk je Feyenoord – Bayer Leverkussen?
17:14
30+
Fraser kon tegen ‘buitencategorie’ Ihattaren geen ‘nee’ zeggen
16:44
143+
“PSV had veel meer aan Henderson gehad”
16:27
47+
Slechte generale: Feyenoord onderuit in Youth League
16:13
52+
‘Van Dijk is een van de beste Liverpool-verdedigers ooit’
15:46
91+
Been uit kritiek op Legioen: “Op alle slakken zout gelegd”
15:25
345+
Sc Heerenveen-selectie maakt statement naar Van Persie
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie