Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak

Foto: Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak

Alle deelnemende clubs moeten nog even hun plek vinden in het nieuwe format van de Champions League. Hoe dan ook weet iedereen wel welke tegenstanders getroffen worden. Feyenoord begint direct met een lastige pot, als de kampioen van Duitsland op bezoek komt in De Kuip. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇳🇱 Feyenoord: teaminfo en vorm

PSV was zo goed vorig seizoen dat de prestaties van Feyenoord nogal ondergesneeuwd raakten. Want de regerend landskampioen eindigde nu namelijk op de tweede plek, maar haalde wel twee punten meer dan het deed in het kampioensjaar. Dus eigenlijk lag de lat nog hoger dan de tweede plek zou verraden toen Brian Priske bij Feyenoord binnenkwam als nieuwe trainer.

De Deen kan echter nog niet bepaald zeggen dat hij goed gestart is als trainer in De Kuip. Na een 4-4-gelijkspel en beter genomen strafschoppen werd nog de Johan Cruijff Schaal gewonnen, maar in de Eredivisie raakt grote concurrent PSV alleen maar verder uit beeld. Van de vier competitieduels werd er slechts één gewonnen; de andere drie keer eindigde het gelijk. Alleen PEC Zwolle werd met 1-5 over de knie gelegd.

Na eerder met 1-1 gelijkgespeeld te hebben tegen Willem II en Sparta werd het afgelopen weekend op bezoek bij FC Groningen 2-2. Zo is de achterstand op de koppositie nu opgelopen tot negen punten, al heeft Feyenoord nog wel een wedstrijd tegoed. Dit is geen goede voorbode als Priske en zijn mannen aan de bak moeten in de Champions League. Zeker als Feyenoord voor het eerst sinds het seizoen 1999/00 wil overwinteren in dat toernooi.

Blessures en schorsingen

Zomeraanwinst Hwang In-beom kan tegen Bayer Leverkusen wel eens direct voor de leeuwen gegooid kunnen worden. Het is de vraag of Priske nu bij 4-3-3 blijft of toch terugkeert naar het eerder door hem gepredikte 3-4-3. Hoe dan ook zullen Hugo Bueno, Quilindschy Hartman en Calvin Stengs er niet bij zijn. Gernot Trauner lijkt fit genoeg om weer op de bank te kunnen plaatsnemen.

🇩🇪 Bayer Leverkusen: teaminfo en vorm

Die ene wedstrijd tegen Atalanta Bergamo was het enige smetje op een voor Bayer Leverkusen verder briljant seizoen. Want de Italianen waren te sterk in de finale van de Europa League, maar verder wist geen enkele ploeg tijdens de vorige jaargang van Leverkusen te winnen. Er leek een exodus ophanden, maar coach Xabi Alonso bleef en zag daarnaast ook vrijwel al zijn belangrijke spelers binnenboord blijven.

Door de finalenederlaag tegen Atalanta bleef de zegetocht steken op de landstitel en de beker. Zo’n uniek seizoen verbloemt de matige status van Bayer Leverkusen op het allerhoogste Europese podium. Want dit wordt pas de derde deelname in de laatste acht seizoenen. De vorige keer was twee seizoenen geleden, toen Leverkusen na een derde plek in de poule afdaalde naar de Europa League en daar de halve finales haalde.

Dit seizoen werd net als Feyenoord begonnen met een gewonnen Supercup door strafschoppen beter te nemen, tegen VfB Stuttgart. Daarna werd in de competitie met 2-3 gewonnen van Borussia Mönchengladbach en in de DFB-Pokal met 0-1 van Carl Zeiss Jena. RB Leipzig maakte in speelronde twee een einde aan de ongeslagen reeks in de Bundesliga (2-3), waarna Leverkusen afgelopen weekend met 1-4 wist te winnen van 1899 Hoffenheim.

Blessures en schorsingen

Het enige vraagteken voor Xabi Alonso is Exequiel Palacios. De middenvelder had een blessure en het is de vraag of hij fit genoeg is. Victor Boniface scoorde twee keer tegen Hoffenheim en krijgt waarschijnlijk de voorkeur boven Patrick Schick, terwijl Robert Andrich en Aleix García vechten om een plekje naast Granit Xhaka op het middenveld.

Onderlinge ontmoetingen

Eenmaal eerder stonden Feyenoord en Bayer Leverkusen tegenover elkaar in een Europese competitie. Tijdens de UEFA Cup van het seizoen 1987/88 lootten de twee clubs elkaar in de achtste finales. Na een 2-2 in De Kuip won Leverkusen in eigen huis met 1-0. De Duitsers haalden later de finale, waarin na strafschoppen van Espanyol gewonnen werd.

Conclusie

Feyenoord komt enorm moeizaam op gang dit seizoen. Het lukt maar niet om indruk te maken en er werd al drie keer punten verspeeld tegen een op papier gemakkelijke tegenstander. Bayer Leverkusen lijkt in dat opzicht een maatje te groot. Feyenoord moet hopen op de support van De Kuip om er nog wat van te kunnen maken.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Feyenoord – Bayer Leverkusen.

Kan Feyenoord zorgen voor een verrassing?

  • Ja, ze pakken drie punten.
  • Het wordt een gelijkspel.
  • Nee, Bayer Leverkusen wint.
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:49
23+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
60+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
16+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
224+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
284+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
33+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
112+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
49+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
31+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
40+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
18:20
73+
Priske bijt van zich af: “Ik hoop dat ik ook respect terug krijg”
18:09
17+
Nagelsmann verklapt geheim van Duitsland
17:52
47+
Feyenoorders dreigen aftrap Champions League te missen
17:48
35+
Mazraoui doet Manchester United-fans grote belofte
17:32
107+
Opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske stunt al
17:29
67+
‘Feyenoord moet oppassen voor enorme afstraffing’
17:23
318+
Dit is waarom er ook donderdag Champions League-wedstrijden zijn
17:18
141+
Op welke zender kijk je Feyenoord – Bayer Leverkussen?
17:14
40+
Fraser kon tegen ‘buitencategorie’ Ihattaren geen ‘nee’ zeggen
16:44
170+
“PSV had veel meer aan Henderson gehad”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie