Wereldgoal Steijn brengt Robin van Persie in grote problemen

Enkele dagen na de desastreuze 9-1 nederlaag uit bij AZ, wist SC Heerenveen met trainer Robin van Persie opnieuw geen punt te pakken tijdens een uitwedstrijd. Deze keer was FC Twente de Friezen de baas, waarbij Sem Steijn de absolute hoofdrol voor zijn rekening nam.

Van Persie kan niet terugslaan na debacle in Alkmaar

Na de 9-1 afstraffing uit bij de nummer twee van de Eredivisie was de vraag hoe de mannen van kersvers oefenmeester Van Persie zouden reageren op de tegenslag. Met dezelfde wedstrijdinstelling als in Alkmaar, ging SC Heerenveen ook in de Grolsch Veste in Enschede het veld op.

Even leek Heerenveen te kunnen denken aan een goede uitslag, tot na twintig minuten doelman Mickey van der Hart een fout beging en uit het niets een strafschop veroorzaakte. Sem Steijn verzilverde de penalty, bracht Twente op voorsprong en zorgde voor rust nog voor een extra treffer.

Dat was er niet zomaar één: de zoon van de ex-trainer van Ajax Maurice Steijn maakte een beauty. Een omhaal met rechts verdween achter Van der Hart in het doel, waardoor de club uit Enschede met een 2-0 voorsprong richting de thee ging.

Heerenveen komt na nieuw verlies in vieze papieren

Twente leek op 3-0 te komen, maar de treffer van Mitchell van Bergen werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant raakte Jacob Trenskow de paal. De bezoekende ploeg bleef de rest van de wedstrijd tandeloos. Van Persie moest als oefenmeester zijn derde Eredivisie-nederlaag van dit seizoen slikken.

Heerenveen heeft na het verlies bij Twente nu vier punten bij elkaar verzameld na vijf wedstrijden. Daarmee prijkt de Friese club voorlopig op de gedeelde dertiende plaats, waarbij gezegd moet worden dat Ajax met twee wedstrijden gespeeld en drie punten behaald vermoedelijk snel over Heerenveen zal wippen. Komend weekend ontvangt de ploeg van Van Persie in eigen huis FC Groningen voor de Derby van het Noorden.

Denk jij dat Van Persie het waar gaat maken als trainer van Heerenveen?