Perez ziet grote uitblinker: “Ajax speelde écht goed”

Kenneth Perez is in zijn analyse zeer enthousiast over Branco van den Boomen. Volgens de analist liet de middenvelder tegen Fortuna Sittard zijn kwaliteiten zien.

Complimenten voor Van den Boomen

De Amsterdammers kwamen in de eerste helft op een 2-0 voorsprong te staan en speelden na de theepauze tegen tien man. Waar het in theorie eenvoudiger is om met een man meer te spelen, weet de Deen dat dit niet altijd zo is. “Ik vond Ajax heel goed. Tegen tien man is het niet altijd makkelijk”, stelt Perez.

Van der Boomen kwam op de plaats van Jordan Henderson te staan. De Brit werkte woensdagavond hard voor zijn ploeg, maar het kon Perez niet bekoren. “Bij hem gebeurt gewoon helemaal niets. Branco passt, doet en zoekt naar oplossingen. Dat had deze wedstrijd nodig, tegen tien man.”

Invallers Klaassen en Weghorst

Francesco Farioli gebruikte het duel ook om enkele spelers te laten debuteren. Zo stonden Daniele Rugani en Wout Weghorst voor het eerst in een Ajax-shirt, terwijl Davy Klaassen na een jaar in de Johan Cruijff ArenA terugkeerde. Volgens Perez maakte vooral Klaassen een goede indruk.

“Weghorst had verwacht dat het zijn wedstrijd zou worden, maar het was de wedstrijd van Klaassen. Ajax speelde na rust echt goed. Al die foute passes en misverstanden van de eerste helft, daar was niets van terug te zien na rust.” De ploeg van Farioli liep uiteindelijk uit naar een 5-0 overwinning.

Speelde Ajax de beste wedstrijd van het seizoen?