Voorbeschouwing Juventus – Napoli en Internazionale – AC Milan: Gevecht om koppositie in de Serie A

Foto: Voorbeschouwing Juventus – Napoli en Internazionale – AC Milan: Gevecht om koppositie in de Serie A

Dit weekend staan er twee mooie wedstrijden op het programma in de Serie A. Juventus krijgt oud-trainer Antonio Conte op bezoek met Napoli en op zondagavond staat de Derby della Madonnina op het programma. Juventus, Napoli en Internazionale kunnen alle drie de koppositie pakken bij een overwinning. Dat geeft deze topwedstrijden nog een extra lading. In deze voorbeschouwing vind je informatie voorafgaand aan deze duels.

Juventus: teaminfo en vorm

De Oude Dame is prima aan het seizoen begonnen. Onder leiding van Thiago Motta moet er veel veranderen bij Juventus. De afgelopen jaren deed de club niet mee in de Italiaanse top en met de keuze voor Motta, gekoppeld aan financiële injecties, kiest Juventus vol voor de aanval. Voorlopig lijkt deze aanpak zijn vruchten af te werpen. Juventus verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. In de Serie A werd er met 3-0 gewonnen van Como en Verona, waarna twee doelpuntloze gelijke spelen volgden tegen AS Roma en Empoli.

Tegen PSV werd duidelijk dat, ondanks dat Juventus nog in opbouw is, het niveau al weer hoog ligt bij de club. De Eindhovenaren werden met 3-1 overklast. Vooral door het drukzetten en de omschakeling na balveroveringen op de helft van de tegenstander creëerde Juventus veel kansen tegen PSV. Als de tegenstander echter onder deze druk uitkomt, ontstaan er nog wel ruimtes bij Juventus, maar de spelers zijn in korte tijd al behoorlijk goed geworden in dit spelletje.

Napoli: teaminfo en vorm

Napoli werd in 2022 kampioen van Italië, maar de club kon dit kampioenschap niet opvolgen. Na veel trainerswisselingen sinds het vertrek van Luciano Spalletti is nu Antonio Conte aangesteld. Deze Italiaanse oefenmeester is in eigen land zeker een imposante verschijning. De 55-jarige trainer heeft een indrukwekkend palmares met drie titels bij Juventus, een titel bij Internazionale en diverse prijzen bij Chelsea. Met Conte heeft de Serie A weer een interessante figuur die met Napoli de top wil uitdagen.

De club uit Napels begon met een 3-0 nederlaag tegen Verona, maar sindsdien is het alleen maar beter gegaan. Bologna (3-0), Parma (2-1) en Cagliari (0-4) werden in de afgelopen weken allemaal verslagen. Afgelopen seizoen eindigde Napoli buiten de Europese plaatsen, wat pijnlijk is voor een club van deze omvang. Voor Conte biedt dit echter kansen. Terwijl Juventus, Internazionale en AC Milan veel Europese wedstrijden spelen, heeft Napoli de tijd om te rusten en te trainen voor de volgende competitiewedstrijd. Tegen Juventus treft Conte nu zijn eerste echte topclub, een goede test om te zien waar Napoli en Juventus momenteel staan.

Blessures en schorsingen bij Juventus en Napoli

Francisco Conceição en Arkadiusz Milik zijn er niet bij wegens blessures. Aan de kant van Napoli lijkt iedereen fit te zijn.

Internazionale: teaminfo en vorm

Internazionale werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen van Italië. Simone Inzaghi staat al enkele jaren aan het roer in Milaan en doet het uitstekend. De voorsprong op de nummer twee was afgelopen seizoen maar liefst 19 punten. Dit seizoen wordt echter meer concurrentie verwacht voor de huidige kampioen.

Tijdens de eerste speelronde speelde Inter gelijk tegen Genoa (2-2), won vervolgens van Lecce (2-0) en Atalanta (4-0), maar speelde daarna weer gelijk tegen Monza (1-1). In de Champions League is Internazionale goed begonnen. De eerste wedstrijd tegen Manchester City eindigde, uit in Engeland, in 0-0 en daar mag Inter eigenlijk niet over klagen. Ja, het team had zelf mogen scoren, maar het feit dat de club geen doelpunt tegenkreeg van dit City is knap.

AC Milan: teaminfo en vorm

Bij AC Milan is deze zomer Paulo Fonseca aangesteld als trainer. Tot nu toe lijkt de match tussen het team en de Portugese manager echter nog niet succesvol. Er werd gelijkgespeeld tegen Torino (2-2) en Lazio (2-2), verloren van Parma (2-1), maar wel gewonnen van Venezia (4-0). Door deze resultaten staat AC Milan voorlopig tiende. Bij een overwinning kan Milan de top vijf binnendringen, maar in vergelijking met Internazionale, Napoli of Juventus staat de club er slecht voor. Deze drie teams kunnen bij een overwinning theoretisch allemaal de nieuwe koploper van de Serie A worden.

AC Milan is geen club waar een trainer veel tijd krijgt. Er gaan dan ook geruchten rond dat Fonseca mogelijk moet vertrekken bij een nederlaag in de Derby della Madonnina. In de Champions League ging de ploeg immers ook al onderuit. Het Liverpool van Arne Slot was met 1-3 duidelijk te sterk voor AC Milan.

Blessures en schorsingen

Tajon Buchanan is de enige geblesseerde speler aan de kant van Internazionale. Bij AC Milan zijn er meer afwezigen. Marco Sportiello, Malick Thiaw, Alessandro Florenzi en Ismaël Bennacer zijn er niet bij. Verder is het meespelen van Mike Maignan nog onzeker. Hij moest in het duel tegen Liverpool geblesseerd het veld verlaten en de ernst van de blessure is nog onduidelijk.

Conclusie

Voor de liefhebbers van Italiaans voetbal staat er dit weekend een prachtig programma op de agenda. Juventus, Napoli en Internazionale kunnen op papier alle drie de koppositie overnemen na deze speelronde. De Derby della Madonnina blijft ondertussen altijd spectaculair en met Fonseca onder druk wordt het interessant om te zien of AC Milan zich kan herpakken.

Voorspel mee in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Check dan ook onze voorspelling voor deze halve finales.

Welke clubs gaan er met een overwinning vandoor?

  • Juventus & Internazionale
  • Juventus & AC Milan
  • Napoli & Internazionale
  • Napoli & AC Milan
3+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:24
0+
‘Mbappé en Bellingham krijgen Ronaldo-behandeling’
17:05
1+
Voorbeschouwing Manchester City – Arsenal: Guardiola versus Arteta
17:00
4+
ZAND in ogen PSV, Feyenoord LOS ZAND | Twee Viertje met Aad #92
16:19
26+
‘Koeman haat hem echt’
15:51
108+
Memphis Depay krijgt mokerslag
15:49
18+
Voorbeschouwing Fortuna Sittard – PSV: koploper moet wonden likken
15:13
75+
‘Arne Slot-drama bij Liverpool’
14:54
83+
Coëfficiëntendrama in aantocht na blamages PSV en Feyenoord?
14:36
40+
Priske ziet ondanks nederlaag ‘positieve punten’: “Die moeten we meenemen”
14:24
35+
Ihattaren dolgelukkig met nieuwe kans: “Heb een traantje gelaten”
14:14
59+
‘Onvoorstelbare Feyenoord-miskoop’
14:10
62+
Promes neemt duidelijk besluit over zijn rechtszaak
14:00
32+
Voorbeschouwing Feyenoord – NAC Breda: Kan Feyenoord zich revancheren?
13:55
130+
Perisic geeft update over zijn fitheid: ‘Het is aan de coach, maar…’
13:42
92+
Driessen velt zijn oordeel na CL-blamage: “De ontmaskering van PSV en Feyenoord”
13:22
0+
Koeman maakt voorselectie voor Nations League-duels bekend
13:09
33+
Nieuwe klus voor Van Bommel? “Ik zie wel wat in hem”
12:58
91+
Slot kijkt uit naar Feyenoord-rëunie: “Alleen maar mooie herinneringen”
12:58
3+
Voorbeschouwing Juventus – Napoli en Internazionale – AC Milan: Gevecht om koppositie in de Serie A
12:33
83+
Marktwaarde-crash bij Feyenoord? “Begint hoofdpijndossier te worden”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie