Lichtpuntjes in de Feyenoord-duisternis

Foto: Lichtpuntjes in de Feyenoord-duisternis

Feyenoord verloor op desastreuze wijze van Bayer Leverkusen bij de start van de nieuwe Champions League-campagne. Alles ging mis wat mis kon gaan en het zat de ploeg van trainer Brian Priske ook niet mee. De Rotterdammers zitten in crisis. De Kuip huilt. Voor de Feyenoord-supporters zijn toch nog wat lichtpuntjes gevonden om aan vast te houden in deze duisternis.

Analyse: de positieve Feyenoord-punten na de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen (0-4)

Zo slecht was het allemaal niet, hoorden we na afloop. Niet alleen schreven we dat in het wedstrijdverslag, dat was ook de strekking van de reacties na afloop van Priske en aanvoerder Quinten Timber. Zij zagen heel veel goede punten, alleen het verschil was dat Leverkusen de kansen afmaakte (4 doelpogingen, 4 goals) en geen fouten maakten. Dat deed Feyenoord wel. Het grossierde in fouten en was niet in staat om grote kansen af te maken. En doelpunten maken terwijl je niet buitenspel staat. Toch waren er wel degelijk Feyenoord-kansen.

Positieve statistieken voor Feyenoord

Zo had Igor Paixão een paar keer een doelpunt op zijn voet na goede Feyenoord-aanvallen en ook was de opvallende debutant In-beom Hwang dicht bij een goal met sterke afstandsschoten. Ook als we de statistieken erbij pakken van de wedstrijd krijgen de woorden van Priske en Timber meer waarde. Leverkusen had 5 doelpogingen en logischerwijs 4 op doel (4 goals). Feyenoord trachtte 8 keer het doel te raken en schoot 2 keer op doel. Feyenoord had meer de bal (52 procent) en qua passing was het gelijkwaardig aan Leverkusen. Zo voerde Feyenoord 524 passes uit en kwamen er 460 aan. Leverkusen passte 519 keer, waarvan 468 maal een medespeler werd bereikt.

In-beom Hwang was een fel lichtpunt in de donkere Kuip.

Feyenoord-debutant In-beom Hwang laat zich zien

Een sterke passer is In-beom Hwang. Nog onbekend voor het grote publiek, maar Priske en ook Dennis te Kloese wisten van deze speler wat ze in huis halen. Een speler die veel wedstrijden over de hele wereld speelde, zo zei de Deense trainer. De 27-jarige Zuid-Koreaan heeft ook Champions League-ervaring. Zo speelde hij al 6 wedstrijden met Rode Ster Belgrado in het miljoenenbal. Hij scoorde daarin zelfs 1 keer en gaf 1 assist. In de Europa League was hij ook nog 3 wedstrijden actief met Olympiakos.

Hwangs papieren waren pas deze week in orde en gelijk stelde Priske hem op in de basis. De Zuid-Koreaanse international (61 caps, 6 goals) liet zich gelijk gelden. Hij liet het balletje makkelijk rollen, was sterk aan de bal en in de dribbel en viel op met dreigende afstandsschoten. Het scheelde weinig of hij had gelijk gescoord.

Hwang sterk op en naast het veld

Wat ook opviel was dat mede-Feyenoorders gelijk de bal bij Hwang inleverde en dat steeds vaker deden naarmate de wedstrijd vorderde. Leverkusen had moeite met de Zuid-Koreaan en Feyenoord zag dat je de bal wel kon toevertrouwen aan Hwang. Een sterke stralende lichtpunt in de duisternis van De Kuip.

Wat ook opviel bij Hwang waren zijn woorden na afloop. “Dit was een moeilijke wedstrijd. Ik wil zo graag voor deze club spelen en successen bezorgen”, neemt de Zuid-Koreaan al gelijk veel op zijn schouders. En nog opvallender: “Ik wil sorry zeggen voor alle geweldige fans. In de komende wedstrijden zal ik beter zijn en zullen wij beter zijn”, dat belooft wat van deze paniek-aankoop die zijn 8 miljoen-transfersom zo snel mogelijk wil gaan bewijzen.

Ueda laat gif zien bij invalbeurt

Feyenoord moet het op het moment misschien wel hebben van de Aziatische inbreng, want Ayase Ueda viel sterk in. De Japanse spits moet het voorlopig doen met invalbeurten en daarin valt hij ook niet op. Maar tegen Bayer Leverkusen wel. Hij had gif, was sterk aan de bal en stond een paar keer op de juiste plaats.

Hij scoorde zelfs, al stond hij ook nipt in buitenspelpositie. De gretigheid wellicht? Wat laat is dat Ueda iets extra’s bracht bij Feyenoord dat ze in Rotterdam lang niet gezien hebben. Het brengt wellicht ook wat extra teweeg bij de concurrent van de Japanner, Santiago Giménez. Ook is er met Julián Carranza nog een spits en dus is het goed dat zij laten zien aan elkaar wat ze in huis hebben. Daar worden ze allemaal alleen maar beter van.

Feyenoord won al een prijs dit seizoen

De Aziatische inbreng biedt een heel klein beetje houvast, maar ook als we sec kijken naar de resultaten bij deze seizoensstart van Feyenoord zien we een lichtpuntje. Priske en zijn mannen wonnen immers met de Johan Cruijff Schaal al een prijs. Grote rivaal PSV werd verslagen.

Leverkusen was pas eerste (ingecalculeerde) nederlaag Feyenoord

Ook daarna volgende wedstrijden, maar zonder nederlaag. Natuurlijk is 3 gelijke spelen van de eerste 4 Eredivisie-wedstrijden zwaar ondermaats voor Feyenoord. Maar de ploeg van trainer Priske is daarin nog ongeslagen. Bayer Leverkusen was pas de eerste nederlaag van Feyenoord, hoe pijnlijk ook. Ook was het natuurlijk een ingecalculeerd verlies. Het huidige Leverkusen is een van de sterkste clubs van Europa en ook bijvoorbeeld het Feyenoord van vorig seizoen had hiertegen geen potten kunnen breken.

Met deze lichtpuntjes kan Priske zijn mannen en zichzelf moed inspreken. Feyenoord heeft nu overwinningen nodig om uit het donkere dal te klimmen. Stap voor stap kan er dan toch iets groeien, want tijd (hoewel die er nauwelijks is in De Kuip) heeft dit Feyenoord nodig. Een nieuwe trainer, nieuwe spelers en een nieuw Feyenoord. Elke zege zal dit proces versnellen. Zondag wacht NAC in diezelfde donkere Kuip en kan het eerste stapje gezet worden. Want er is nog licht aan het einde van de Feyenoord-tunnel dit seizoen, maar voor hoe lang nog?

Zie jij nog licht aan het eind van deze Feyenoord-tunnel?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:13
29+
‘Arne Slot-drama bij Liverpool’
14:54
18+
Coëfficiëntendrama in aantocht na blamages PSV en Feyenoord?
14:36
15+
Priske ziet ondanks nederlaag ‘positieve punten’: “Die moeten we meenemen”
14:24
14+
Ihattaren dolgelukkig met nieuwe kans: “Heb een traantje gelaten”
14:14
36+
‘Onvoorstelbare Feyenoord-miskoop’
14:10
29+
Promes neemt duidelijk besluit over zijn rechtszaak
14:00
19+
Voorbeschouwing Feyenoord – NAC Breda: Kan Feyenoord zich revancheren?
14:00
0+
Voorspelling Feyenoord – NAC Breda: Timber neemt Feyenoord bij de hand
13:55
89+
Perisic geeft update over zijn fitheid: ‘Het is aan de coach, maar…’
13:42
56+
Driessen velt zijn oordeel na CL-blamage: “De ontmaskering van PSV en Feyenoord”
13:22
0+
Koeman maakt voorselectie voor Nations League-duels bekend
13:09
23+
Nieuwe klus voor Van Bommel? “Ik zie wel wat in hem”
12:58
68+
Slot kijkt uit naar Feyenoord-rëunie: “Alleen maar mooie herinneringen”
12:58
2+
Voorbeschouwing Juventus – Napoli en Internazionale – AC Milan: Gevecht om koppositie in de Serie A
12:58
0+
Voorspelling Juventus – Napoli en Internazionale – AC Milan: Juventus en Internazionale blijven presteren
12:33
74+
Marktwaarde-crash bij Feyenoord? “Begint hoofdpijndossier te worden”
12:30
92+
Lichtpuntjes in de Feyenoord-duisternis
12:20
79+
Kritiek op psychiater Ihattaren na ‘bijzondere’ uitspraken
11:45
126+
‘Van der Gijp en Derksen gooien vaste Vandaag Inside-gast voor de bus’
11:30
57+
Giménez ziet na ontluisterende nederlaag toch nog een voordeel: “Moeilijke tegenstanders, maar…”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie