Voorbeschouwing Feyenoord – NAC Breda: Kan Feyenoord zich revancheren?

Foto: Voorbeschouwing Feyenoord – NAC Breda: Kan Feyenoord zich revancheren?

Feyenoord verloor op donderdagavond met 0-4 van Bayer Leverkusen in de Champions League, maar er is nauwelijks tijd voor de club en de spelers om daarbij stil te staan. Op zondagmiddag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. NAC Breda komt op bezoek in Rotterdam en hoopt te kunnen profiteren van de mindere vorm van Feyenoord.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Het is inmiddels meer dan een maand geleden dat Feyenoord een wedstrijd wist te winnen. Door de interlandperiode kan dit een vertekend beeld geven, maar drie wedstrijden zonder overwinning is voor Feyenoord ondermaats. Leverkusen bleek te sterk in de Champions League en in de Eredivisie speelde de ploeg gelijk tegen zowel FC Groningen (2-2) als Sparta Rotterdam (1-1). Vooral het gelijkspel tegen Groningen doet pijn. Feyenoord leek op weg naar een eenvoudige overwinning, want met nog tien minuten te spelen stond het 0-2 in het voordeel van de Rotterdammers. Toch wist Groningen vlak voor tijd nog terug te komen en de uitslag gelijk te trekken.

Het huidige Feyenoord onder leiding van Brian Priske lijkt nog niet het niveau te hebben om echt mee te doen in de Champions League. Dat werd wel duidelijk door de 0-4 nederlaag tegen Leverkusen. Aan de andere kant mag de kracht van Leverkusen niet onderschat worden. De Duitse club behoort de afgelopen 14 maanden tot de Europese top. Florian Wirtz was donderdagavond simpelweg een maat te groot voor Feyenoord. De Rotterdammers lieten bij vlagen goed positiespel zien, maar Leverkusen strafte elk foutje genadeloos af en was bijzonder effectief voor het doel. Wirtz speelde een belangrijke rol bij de eerste drie doelpunten, met twee treffers en een bijdrage aan een andere goal. In de tweede helft kwam Feyenoord beter in de wedstrijd, maar toen had Leverkusen al wat gas teruggenomen.

Blessures en schorsingen

Priske heeft nog altijd te maken met een aardig volle ziekenboeg. Quilindschy Hartman, Hugo Bueno, Bart Nieuwkoop en Calvin Stengs zijn allemaal geblesseerd.

NAC Breda: teaminfo en vorm

NAC staat na vijf speelrondes op zes punten in de Eredivisie. De club verloor van FC Groningen (4-1), FC Utrecht (1-2) en sc Heerenveen (4-0). Daarentegen wist de promovendus in augustus wel knap van Ajax te winnen. De interlandperiode lijkt NAC ook goed gedaan te hebben, want afgelopen week won het met 1-0 van Fortuna Sittard.

NAC hoopt tegen Feyenoord op een herhaling van het sprookje tegen Ajax. Het grote verschil is dat NAC dit keer niet in eigen huis speelt en dus op minder steun van de fans kan rekenen. Met 11 tegendoelpunten in 5 wedstrijden is het duidelijk dat NAC geen stabiele defensie heeft. Voor een promovendus is dat misschien niet verrassend, maar de verdediging zal de komende weken wel moeten verbeteren om problemen te voorkomen dit seizoen. Zonder gesloten achterhoede wordt handhaven voor een ploeg als NAC een lastige opgave.

Blessures en schorsingen

Clint Leemans en Fredrik Oldrup Jensen kunnen wegens blessures niet meedoen tegen Feyenoord.

Onderlinge ontmoetingen

In de afgelopen vier jaar troffen Feyenoord en NAC elkaar tweemaal. In 2022 ging het om een vriendschappelijke wedstrijd, die Feyenoord eenvoudig met 6-1 won. In een KNVB Bekerduel in 2020 was Feyenoord zelfs met 7-1 de baas. De Rotterdammers zijn in recente ontmoetingen duidelijk de sterkere ploeg. De laatste keer dat NAC wist te winnen in De Kuip, was in 2009.

Conclusie

Feyenoord heeft net een zware nederlaag geleden tegen Bayer Leverkusen, maar mag zich daar niet te lang door laten beïnvloeden. Het team heeft een overwinning nodig om niet verder weg te zakken in het Eredivisie-klassement. NAC hoopt natuurlijk weer voor een verrassing te zorgen, maar de resultaten van de club zijn moeilijk te voorspellen.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Feyenoord – NAC Breda.

Wie gaat er winnen?

  • Feyenoord
  • NAC Breda
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:03
0+
‘Van Persie-uitdaging tegen FC Groningen’
17:24
17+
‘Mbappé en Bellingham krijgen Ronaldo-behandeling’
17:05
0+
Voorspelling Manchester City – Arsenal: Topwedstrijd eindigt in gelijkspel
17:05
1+
Voorbeschouwing Manchester City – Arsenal: Guardiola versus Arteta
17:00
5+
ZAND in ogen PSV, Feyenoord LOS ZAND | Twee Viertje met Aad #92
16:19
48+
‘Koeman haat hem echt’
15:51
162+
Memphis Depay krijgt mokerslag
15:49
0+
Voorspelling Fortuna Sittard – PSV: PSV-zege met handicap
15:49
19+
Voorbeschouwing Fortuna Sittard – PSV: koploper moet wonden likken
15:13
101+
‘Arne Slot-drama bij Liverpool’
14:54
98+
Coëfficiëntendrama in aantocht na blamages PSV en Feyenoord?
14:36
44+
Priske ziet ondanks nederlaag ‘positieve punten’: “Die moeten we meenemen”
14:24
37+
Ihattaren dolgelukkig met nieuwe kans: “Heb een traantje gelaten”
14:14
62+
‘Onvoorstelbare Feyenoord-miskoop’
14:10
78+
Promes neemt duidelijk besluit over zijn rechtszaak
14:00
37+
Voorbeschouwing Feyenoord – NAC Breda: Kan Feyenoord zich revancheren?
14:00
0+
Voorspelling Feyenoord – NAC Breda: Timber neemt Feyenoord bij de hand
13:55
133+
Perisic geeft update over zijn fitheid: ‘Het is aan de coach, maar…’
13:42
94+
Driessen velt zijn oordeel na CL-blamage: “De ontmaskering van PSV en Feyenoord”
13:22
0+
Koeman maakt voorselectie voor Nations League-duels bekend
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie