Ivan Perisic zet Ajax op scherp met pikante uitspraak

Foto: Ivan Perisic zet Ajax op scherp met pikante uitspraak

Ivan Perisic was het middelpunt van de belangstelling op de persconferentie van PSV vrijdag, in aanloop naar het Eredivisie-duel met Fortuna Sittard. De Kroaat werd eerder deze week als nieuwste transfer gepresenteerd en had meteen al strijdvaardige woorden over voor concurrent Ajax.

Perisic is nog steeds hongerig en wil prijzen

De Kroatische international werd in het Philips Stadion ondervraagd, onder meer over wat zijn reden was om naar PSV te komen. “Ik zat zonder club en had als transfervrije speler een paar opties. Ik nam het risico door lang te wachten, zodat een club als PSV langs zou komen.”

Perisic gaf aan dat hij voor prijzen wil spelen. “Ik ben hongerig en wil nog steeds winnen. Dat zit in mijn mentaliteit. De eerste twee dagen heb ik meegetraind, nu kan ik niet wachten om een wedstrijd te spelen. Om fit te zijn voor 90 minuten, heb ik nog even nodig. Hoe lang ik ga spelen? Dat bepaalt de staff.”

Kroatisch international blikt vooruit op strijd met Ajax

Niet alleen PSV wilde de buitenspeler, die ook uit de voeten kan als wingback, binnen hengelen. Ook Ajax zat achter Perisic aan, zei de Kroaat zelf. “Ajax kwam een paar dagen geleden ook langs, maar we kwamen niet tot een deal. Nu ben ik hier in Eindhoven, bij hun grote rivaal. Ik hoop dat we Ajax kunnen verslaan”, klonk de ex-speler van onder meer Internazionale en Bayern München strijdvaardig.

Is Perisic bekend met de Eredivisie? “Jazeker. Al sinds ik klein was, volgde ik alle competities. Ajax ken ik, Feyenoord natuurlijk, maar ook clubs als FC Twente. Ik kijk veel voetbal, vooral de Champions League.” Vooraf had de speler ook nog even contact met ex-PSV’er Denzel Dumfries, met wie hij in Milaan samenspeelde. “Denzel vertelde me alleen maar positieve dingen over de club.” PSV neemt het zondagmiddag om 16.45 uur in een uitduel op tegen Fortuna Sittard.

Denk jij dat Perisic een basisplek kan veroveren bij PSV?

  • Ja, zijn kwaliteit gaat de doorslag geven
  • Nee, hij is te oud
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie