‘Bizar Frenkie de Jong-drama’

Foto: ‘Bizar Frenkie de Jong-drama’

Frenkie de Jong was in het voorbije voetbalseizoen wel héél erg vaak geblesseerd aan zijn enkel. En tegelijkertijd werd er door zijn werkgever FC Barcelona óók niet echt slim omgesprongen met deze kwetsuur. Tegen Real Madrid móést hij spelen en sloeg het noodlot toe. Krijgen we straks te maken met een herhaling van zetten?

Neemt FC Barcelona wéér risico met Frenkie de Jong?

De Jong heeft de groepstraining inmiddels hervat in Catalonië en dat is natuurlijk enkel en alleen positief nieuws, maar de Spaanse media waarschuwen ervoor dat hij opnieuw getorpedeerd zou kunnen worden door zijn eigen club. Dat zit zo: Dani Olmo raakte onlangs geblesseerd aan zijn hamstring en moet hoogstwaarschijnlijk langer dan een maand toekijken.

Een terugkeer van Frenkie zou coach Hansi Flick daarom wel heel goed uitkomen, maar het gevaar is dat er wederom overhaast beslissingen worden genomen over het al dan niet inzetten van de oud-Ajacied. In mei werd er groen licht gegeven, maar vond er een botsing plaats tussen de spelmaker en Federico Valverde, waarna hij het gehele Europees kampioenschap met het Nederlands elftal aan zich voorbij moest laten gaan. Gebeurt dit nog een keer, een zoveelste enkelblessure, dan zou dit probleem natuurlijk ‘chronisch’ kunnen worden.

Koeman: “Hij maakt zich zorgen”

Bondscoach Ronald Koeman zei nadat bekend was geworden dat De Jong niet mee af zou reizen naar Duitsland: “Wij moeten ook kijken naar de gezondheid van de speler. De speler heeft een blessureverleden. De club daar heeft dat risico wel met hem genomen en wij zitten met de gebakken peren met Frenkie de Jong.” In juli voegde de keuzeheer daaraan toe: “Ik spreek met Frenkie, we kennen elkaar goed. Hij maakt zich zorgen. Hij heeft een serieuze blessure en we moeten wachten hoe dat gaat. Ik wens hem een voorspoedig herstel, maar op dit moment is hij nog niet speelklaar.”

Moet Barça rustig aan doen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
294+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie