AZ wint weer en gaat PSV (eventjes) voorbij

Foto: AZ wint weer en gaat PSV (eventjes) voorbij

Is er dit seizoen een club die PSV van het Eredivisie-kampioenschap af kan houden? AZ misschien? De Alkmaarders zijn in ieder geval flitsend aan het seizoen begonnen en boekten op vrijdagavond een nieuwe overwinning, dit keer op bezoek bij PEC Zwolle. Ibrahim Sadiq was de grote man.

Ibrahim Sadiq grote man bij AZ met twee doelpunten

Een klein weekje geleden won AZ natuurlijk met 9-1 van sc Heerenveen en dat was toch wel een waarschuwing voor PEC, dat in de openingsfase echter al tegen de lamp liep. Via fraai combinatiespel belandde de bal in de zesde minuut van de wedstrijd namelijk bij Ruben van Bommel, die Sadiq bediende. De vleugelspits maakte vervolgens geen fout en schoot zijn ploeg naar een 0-1 voorsprong.

Zouden de Alkmaarders misschien weer een monsterzege gaan boeken? Zo hard ging het dit keer niet. PEC creëerde ook zelf een aantal kansen, al was de grootste mogelijkheid na de openingstreffer toch wel voor Troy Parrott, tegen Heerenveen nog goed voor maar liefst vier doelpunten. Dit keer wist de Ier echter géén raad met de kans die hij kreeg, oog in oog met goalie Jasper Schendelaar dolf hij het onderspit.

In de tweede helft was het echter alsnog raak en weer was het uitblinker Sadiq die voor AZ-gejuich zorgde. De assist kwam op naam van David Møller Wolfe en de 24-jarige Ghanees verschalkte Schendelaar met een lobje. Daarna werd het nog wel eventjes spannend, door de aansluitingstreffer van Dylan Vente, maar echt heel dicht bij een remise kwamen de Zwollenaren nou ook weer niet.

Door de zege bij PEC mag AZ zich eventjes Eredivisie-koploper noemen, maar over twee dagen, op zondag dus, komt PSV weer in actie.

Scoreverloop: 0-1 (6′) I. Sadiq, 0-2 (51′) I. Sadiq, 1-2 (66′) D. Vente

Terechte uitslag?

  • Zeker
  • Nee
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie