Rulli doet boekje open over vertrek bij Ajax

Foto: Rulli doet boekje open over vertrek bij Ajax

Afgelopen zomer vertrok Géronimo Rulli bij Ajax. De Argentijn was zijn basisplaats verloren in Amsterdam en tekende bij Olympique Marseille, waar hij wél eerste keuze is. Zijn concurrent is Jeffrey de Lange (oud-Go Ahead Eagles).

Géronimo Rulli dolblij met zijn transfer van Ajax naar Olympique Marseille

Rulli blikt in gesprek met L’Équipe terug op zijn transfer. “Het was een heel gemakkelijke beslissing, omdat ik goede herinneringen had aan mijn tijd bij Montpellier, waar ik zes of zeven maanden speelde. (…) Wij Argentijnen leven voor voetbal. Als het om ons land en onze selectie gaat, doen we alles om te winnen, op welke manier dan ook. Hier in Marseille houden de mensen van hun club, ze begrijpen hoe verbonden we zijn aan ons land. Marseille ervaart voetbal, net als in Napels, anders. En in Europa is dat zeldzaam. Ik heb in Spanje gespeeld en bij Ajax. Als ze daar winnen is het geweldig, als ze verliezen, zijn ze drie uur verdrietig. Voor ons is dat onmogelijk en is het zeer ernstig om te verliezen, het duurt dagen om daar overheen te komen”, vervolgt Rulli.

Over de totstandkoming van de deal: “Ik was met mijn vrouw in Miami, we hadden kort vrij tussen de Copa América en de Olympische Spelen. Ik hing de telefoon op en zei tegen mijn vrouw: ‘Het was Roberto De Zerbi, als er een coach is met wie ik wil samenwerken, is hij het wel.’ Ze vertelde me dat als het het lot was, het zou gebeuren. Zaterdag was ik weer in Amsterdam omdat ik me moest melden op de training. Daarna belde De Zerbi mij weer terug. Hij zei tegen mij: ‘Nu je bent uitgeschakeld op de Copa América, moet je komen. Ik wacht op je’.”

“Ik analyseerde de teams van De Zerbi en hoe ze speelden. Toen deze mogelijkheid zich voordeed, ben ik ervoor gegaan. Hij eist zoveel van iedereen, niet alleen van ons. Onze positie wordt in deze manier van spelen belangrijker omdat we een extra veldspeler zijn. Het eerste dat we als keepers moeten doen, is de ballen tegenhouden. Maar ja, omdat ik op doel sta en een goed zicht heb op het veld, moet ik proberen heel snel te analyseren hoe de tegenstander op het veld staat, waar de ruimtes zijn. Zodat ik mijn teamgenoten kan helpen zichzelf te positioneren. Het is misschien wel het meest ingewikkelde om op dat moment te beseffen wat je moet doen. Daar werken we aan, we zijn op de goede weg”, aldus Rulli tot slot.

Rulli is beter dan Pasveer

  • Eens
  • Oneens
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:50
0+
Farioli deelt nieuwe tik uit aan Weghorst
18:34
4+
Heurelho Gomes stelt één voorwaarde aan Memphis-succes
18:15
8+
Toptalent PSV blijft geduldig: ‘Kan alleen maar ongelofelijk mijn best doen’
18:00
22+
‘Premier League-transfer voor Xavi Simons’
17:45
18+
Opstellingen RKC en Sparta: Fraser in het nauw
17:25
9+
Bayern München brengt productie deze week naar 14 goals
17:16
56+
Minouche van der Gijp is het zat: ‘Stop daarmee, gevaarlijk’
17:00
8+
De Bruyne-alarm bij Manchester City voor makkie tegen Arsenal | Match of the Weekend
16:24
948+
‘Nachtmerrie Joey Veerman komt uit’
16:15
838+
‘Krankzinnige Mohamed Ihattaren-actie’
15:41
606+
‘Wout Weghorst krijgt duidelijk signaal’
15:30
16+
Dit zijn de opstellingen van FC Utrecht en Willem II
15:17
1110+
‘Ron Jans naar Eredivisie-topclub’
14:48
167+
Rulli doet boekje open over vertrek bij Ajax
14:34
155+
Slot: “Ik zag hem bij Ajax, iedereen zag wat een speciaal talent hij was”
14:19
107+
Harde kritiek op Bosz en één specifieke PSV-speler
14:04
118+
‘KNVB dreigt Barkas om bizarre reden te schorsen’
13:50
47+
Godts looft ploeggenoot: “Gunde hem vanzelfsprekend zijn doelpunt”
13:35
60+
Boscagli spreekt zich voor het eerst uit over transferrel
13:20
291+
Van der Gijp gaat helemaal los: ‘Een enorme lul, zakkenwasser’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie