Heurelho Gomes stelt één voorwaarde aan Memphis-succes

Foto: Heurelho Gomes stelt één voorwaarde aan Memphis-succes

Heurelho Gomes kwam als keeper uit voor Corinthians, de nieuwe werkgever van Memphis Depay. De Nederlander zou zaterdagavond al kunnen debuteren voor de gevallen grootmacht, in de kelderkraker tegen Atletico Goianense.

Memphis Depay kan zaterdag al debuteren voor Corinthians

“Ik denk dat hij fit genoeg is om te spelen”, voorspelt Gomes, net als Memphis oud-PSV’er, in gesprek met ESPN. “Mensen willen dat ook graag. Hij heeft het DNA om doelpunten te maken. Ik denk dat Memphis zich snel aan gaat passen aan de Braziliaanse competitie. Hij is ervaren en heeft veel kwaliteiten. Als hij zich aanpast aan het volle speelschema en het vele reizen van de ene naar de andere wedstrijd, gaat hij het heel goed doen.”

“Corinthians is een hele grote club met zo’n veertig miljoen supporters.” Door financiële malaise vertoeft de club inmiddels echter in serieuze degradatievrees. Gomes: “Ik denk dat Memphis Corinthians in de Serie A kan houden. Corinthians gaat het overleven. Corinthians hoort mee te doen om de titel. Met Memphis erbij kan hij weer zorgen dat die tijden herleven.”

Heurelho Gomes over spel en niveau in Braziliaanse competitie

Over de manier van spelen – en het niveau daarvan – in Brazilië zegt de oud-doelman tot slot: “De Braziliaanse competitie ligt, vergeleken met de andere competities waar ik speelde, niet héél ver achter. We hebben hier hele goede spelers, maar de manier van spelen is heel anders. Het tempo is laag. In Nederland, Engeland of Duitsland gaat het veel sneller. We entertainen minder en verdedigen meer dan we gewend zijn. Het spelletje is fysieker geworden en de intentie om te scoren mist op dit moment een beetje.”

Memphis bij Corinthians wordt een groot succes

  • Eens
  • Oneens
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie