Hwang-hype verdient investering Feyenoord

Foto: Hwang-hype verdient investering Feyenoord

Hij werd vlak voor het sluiten van de markt als zogeheten paniekaankoop vastgelegd in De Kuip: In-beom Hwang. Waar Feyenoord op het laatste moment besloot om de portemonnee dicht te houden voor een topaankoop (buitenspeler), werd er alsnog een kleine 8 miljoen neergelegd voor de Zuid-Koreaanse middenvelder. We zijn pas twee Hwang-wedstrijden onderweg, maar hij is dat geld in mijn ogen nu al dubbel en dwars waard. En meer, dus Feyenoord, investeer.

Feyenoord moet investeren in hype In-beom Hwang

In Rotterdam dachten ze dankzij Arne Slot met Ramiz Zerrouki wel een opvolger in huis te hebben voor Mats Wieffer. De Algerijn kan dat nog niet laten zien over een reeks wedstrijden en op het middenveld miste Feyenoord nog een schakel. Zeker omdat de inschuivende verdediger Lutsharel Geertruida ook nog vertrok. Het duurde lang, maar er kwam toch nog een middenvelder bij. Geen jong talent, maar eentje met veel ervaring en die er gelijk kan staan. In-beom Hwang.

Vanaf zijn eerste woorden kan hij mij bekoren. Sorry zeggen tegen de fans hoeft niet, maar deed hij wel na het Champions League-echec tegen Bayer Leverkusen. Hij stelt zich bescheiden, maar met zelfvertrouwen op. Want nadat zijn papieren in orde waren gemaakt gooide trainer Brian Priske Hwang gelijk in de basis. Een noodgreep, zo zou je op papier kunnen denken. Feyenoord kent een slechte competitiestart en dus wordt alles aangegrepen, ook een paniekaankoop gelijk in de basis zetten in de Champions League.

Hwang haalde het langste adem tegen Bayer Leverkusen

Waar iedereen kopje onder ging tegen Leverkusen bleef Hwang nog het langste ademhalen. De Koreaanse middenvelder eiste gelijk alle ballen op en kreeg ze ook. Hij viel op met zijn rustige, zuivere passing en dreigende schoten. Wat ook heerlijk om te zien was dat alle Feyenoorders direct de bal inleverden bij Hwang. Dan weet je dat een grote speler in De Kuip is aangekomen.

Zeker na de moeizame thuiswedstrijd tegen NAC. Feyenoord won eindelijk weer eens (2-0) en wie was de man van de wedstrijd? Inderdaad Hwang. Hij had het al aangekondigd in de reactie na afloop van het Leverkusen-drama. “Je kan meer van mij verwachten”. En dat kregen we. Balheroveringen (13), een kleine 12 kilometer afgelegd, kansen gecreëerd (3), schoten (4) en succesvolle tackels (2), was een greepje uit zijn (positieve) statistiekenlijst.

Ontbreken publiekswissel wordt Hwang bijna fataal

Priske was alleen vergeten om hem een publiekswissel te geven. Niet alleen om hem wat rust te geven, de kramp schoot er ook bij hem in op het einde, maar juist om te investeren in die hype. Want Hwang moet groot gemaakt worden door Feyenoord. De mysterieuze last-minute-aankoop heeft alles in zich om een publiekslieveling te worden, waar heel veel uit te halen valt. Binnenkort zullen de eerste Zuid-Koreaanse vlaggen in De Kuip te zien zijn en in de fanstore van Feyenoord zouden ook al Zuid-Koreaanse shirtjes met Hwang-teksten (pak maar wat mooie quotes erbij) te koop moeten zijn.

Ik verwacht op Feyenoord One binnenkort de eerste aflevering van de docuserie Hwang. En Zuid-Koreaanse ondertiteling bij vele Feyenoord-programma’s zou ook niet misstaan. Na het vertrek van die vorige Zuid-Koreaanse publiekslieveling (Chong-gug Song) kunnen de live-wedstrijden van Feyenoord in het Aziatische land ook weer nieuw leven ingeblazen worden. Feyenoord moet massaal investeren in de Hwang-hype. Dan heb je het geld voor zijn transfersom en salaris er al uit.

Afleidingsmanoeuvre Hwang gaat Feyenoord naar nieuwe successen leiden

Niet heel onbelangrijk voor het Feyenoord van dit moment: afleiding. Ik zie in de Hwang-hype een geweldige afleidingsmanoeuvre. Nu alle aandacht gaat naar de Aziatische parel heeft niemand het meer over de waardeloze competitiestart van Feyenoord. In de schaduw van de Hwang-hype kan Priske dan aan zijn ploeg smeden en kan Feyenoord aan vertrouwen winnen. En als de hype dan tot de laatste druppel is uitgemolken, kan de blik weer op Priske en zijn volledige selectie. Dan moet Feyenoord er weer staan op weg naar nieuwe successen. Niet onder leiding van Priske, maar onder leiding van de Zuid-Koreaanse generaal In-beom Hwang.

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews. Hij richt zijn blik dus vooral op Spanje, FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected]

Alle ballen op In-beom Hwang?

  • Ja, who else?
  • Nee, niet allemaal
145+ Votes

Kijkers Feyenoord – NAC roepen allemaal hetzelfde over Hwang

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie