Van Persie slaat met vuist op tafel: ‘Nee!’

Foto: Van Persie slaat met vuist op tafel: ‘Nee!’

Sc Heerenveen ging een weekje geleden met 9-1 onderuit bij AZ, waarna er vragen rezen over de spelopvatting van trainer Robin van Persie. Die weigert echter te wijken en blijft gewóón vasthouden aan zijn denkwijze. Hoe dan ook. Altijd en overal.

Robin van Persie verandert helemaal niets aan spelopvatting

Vandaag wonnen de Friezen met 2-1 van FC Groningen en Van Persie wordt geciteerd door Voetbal International: “Er zijn twee soorten situaties bij een team en dat heb ik als trainer nu al een beetje ervaren. Als je ploeg hoog in vertrouwen zit, moet je er als trainer wel voor zorgen dat dat weer richting het midden gaat. Bijvoorbeeld door net wat scherper te zijn op het aansluiten en de basisdingen die we continu moeten doen.”

Er is echter een ‘maar’: “Maar als het team het even moeilijk heeft, is het ook zaak om de positieve punten te belichten. Want die waren er ook tegen AZ en Twente. Na dat soort wedstrijden moet de spirit weer omhoog. Dat heb ik geleerd van Ferguson, ongeacht de wedstrijd en het resultaat. Natuurlijk ben ik niet blij als we verliezen, maar dat moeten we niet meenemen naar de volgende dag. Dat hebben de jongens fantastisch gedaan. Ze zijn doorgegaan, hebben keihard getraind en zijn blijven doen wat we al maanden doen.”

Dag en nacht

Van Persie is inmiddels dag én nacht bezig met het trainersvak: “Laatst zaten we nog tot een uur of zeven ’s avonds samen. Allerlei scenario’s kwamen voorbij. Over patronen, hoe we onze jongens het beste kunnen laten verdedigen en spelen. We bekijken het altijd vanuit bedreigingen en kansen, maar de speelwijze is altijd leidend. Het is een leuk proces. Ik moet eerlijk bekennen dat wat mensen vooraf vaak tegen me zeiden ook klopt: op een gegeven moment ben je er als trainer dag en nacht mee bezig. Op dat punt zit ik nu. Maar ik vind het ongelooflijk leuk om dit van dichtbij mee te maken. Nee, dit kost geen kracht. Dit geeft me energie.”

Kun jij dit wel waarderen?

  • Ik absoluut
  • Ik niet echt
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie