Heerenveen-spits Nicolaescu maakt belofte aan fans waar

Foto: Heerenveen-spits Nicolaescu maakt belofte aan fans waar

Ion Nicolaescu was de grote held van sc Heerenveen tegen FC Groningen. De aanvaller maakte het winnende doelpunt en vierde dat uitbundig. De spits maakt zijn belofte aan de supporters van Heerenveen waar: geef hem de bal en hij probeert te scoren. “Ik weet wat dit voor de fans betekent”, vertelt hij aan SoccerNews.

Interview met Ion Nicolaescu, aanvaller sc Heerenveen

Het doelpunt van Ion Nicolaescu bracht Heerenveen eindelijk de voorsprong in de derby, waar ze gedurende de wedstrijd lang naar zochten. De ontlading bij de doelpuntmaker en het publiek was daarna groot. “De emotie die loskwam was mooi. Ik weet wat het betekent voor de fans en voor mijzelf. Het is altijd mooi om te scoren. Zeker als we de derby winnen. Dat was de reden dat ik mijn shirt uit trok bij het juichen”, vertelt Nicolaescu.

Vorig seizoen worstelde de Moldaviër met blessures, maar liet hij tijdens invalbeurten al zien belangrijk te kunnen zijn. De laatste weken start hij in de basis, al is hij nog niet honderd procent op zijn oude niveau. ‘Ik heb nog wat weken nodig’, zegt hij zelf. Daarna kan hij doen wat hij de supporters na zijn debuut beloofde: doelpunten maken.

“Geef me de bal en ik probeer te scoren”, zei hij in 2023 na zijn eerste doelpunt tegen RKC Waalwijk. Tegen FC Groningen maakte hij zijn woorden waar. ‘Ik had één kans, één mogelijkheid om te scoren, en dat heb ik gedaan. Dit is mijn werk. Ik moet wachten op mijn kans. Als de bal komt, moet ik gefocust zijn om te scoren.’

Moeilijke week

Met zijn derde goal van het seizoen hielp Nicolaescu zijn club uit een moeilijke situatie. Hij doorbrak de negatieve reeks na de 9-1 nederlaag tegen AZ en het verlies tegen FC Twente (2-0). “Het was een moeilijke week met twee duels op rij verloren. Deze derby was de kans om de fans te laten zien dat we vechten om het beste bereiken. Dat zullen we elke week doen.”

Hoevaak gaat Nicolaescu dit seizoen scoren?

  • 3 tot 10 keer
  • 10 tot 15 keer
  • Meer dan 15
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie