‘Gigantische AZ-ramp in Europa’

Rome-Jayden Owusu-Oduro beleefde niet zijn beste avond in de Europa League. Tijdens de wedstrijd tegen het Zweedse IF Elfsborg was de AZ-doelman al twijfelachtig bij het eerste doelpunt van de uitploeg. In de tweede helft had hij de gelijkmaker moeten voorkomen, maar tastte mis. Owusu-Oduro kreeg het online dan ook zwaar te verduren.

AZ-doelman Owusu-Oduro krijgt ervan langs op social media na blunder in Europa League

In de eerste helft kwam AZ op achterstand, nadat Timothy Ouma de 0-1 voor Elfsborg aantekende. Daarbij moest worden opgemerkt dat Owusu-Oduro in voetbaltermen ‘niet helemaal vrijuit ging’. De tweede tegentreffer was echter een grotere fout van de sluitpost. Het schot van Simon Hedlund leek prima houdbaar, maar Owusu-Oduro werkte de bal met zijn vuisten binnen het doel.