Hoeveel mentale tikken kan Joey Veerman hebben?

Foto: Hoeveel mentale tikken kan Joey Veerman hebben?

Joey Veerman kende bij landskampioen PSV afgelopen seizoen een beresterk seizoen, maar tijdens het afgelopen EK verviel de middenvelder in een grote teleurstelling. Een flinke tik voor hem, zeker in zijn hoofd. De twee laatste wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij matig speelde, leverden hem twee wisselbeurten op. Hoeveel tegenslag kan de twintiger mentaal verwerken?

Inside: PSV’er Joey Veerman wordt mentaal op de proef gesteld, ook door trainer Peter Bosz

Onder een vergrootglas. Die drie woorden zijn in de voorbije maanden vaker gebruikt als de naam van de 25-jarige Veerman ter sprake kwam onder kenners van het voetbal. Dat had vooral te maken met zijn slechte performance tijdens het afgelopen EK in Duitsland. Daardoor werd er daarna ook scherper naar hem gekeken, zeker tijdens de start van de competitie in de Eredivisie.

De ex-speler van onder meer FC Volendam en SC Heerenveen voedde de aandacht op zijn persoontje nóg meer door te stellen dat hij geen begrip had voor het feit dat er vanuit de Europese top geen interesse was geweest. Gevoelsmatig had hem dat enigszins verbaasd, en waarschijnlijk ook wel wel een beetje teleurgesteld. De verwachting dat er wél aan hem getrokken zou worden, had in ieder geval door zijn hoofd gespeeld.

Twijfels aan kwaliteiten PSV-regisseur

Meegespeeld zal waarschijnlijk ook hebben dat PSV vele tientallen miljoenen euro voor Veerman zal vragen als er geïnteresseerde partijen zich gaan melden. Aan de andere kant zullen clubs uit de topcompetities Premier League, Serie A en Bundesliga twijfels hebben gehad om de strateeg van PSV binnen te halen, aan zijn kwaliteiten om precies te zijn.

Vanuit het buitenland hebben vertegenwoordigers van clubs ook gezien dat Peter Bosz afgelopen in Sittard op bezoek bij Fortuna Joey Veerman in de rust naar de kant haalde. Weer een soort van tikje voor één van de regisseurs die de Eindhovense selectie heeft. Bosz legde het na afloop nog wel uit dat hij een type Ismael Saibari binnen de lijnen wilde hebben en het niks met de voetballer-Veerman te maken had.

Ismael Saibari als grote concurrent

Maar toch. Een Joey Veerman in heel goede doen op het Fortuna-veld had de trainer van de nummer één van de Eredivisie natuurlijk nooit en te nimmer van het veld gehaald. Saibari viel overigens sterk in tegen het elftal van Danny Buijs, iets wat ook in het kopje van Veerman kan gaan zitten. Hoe gaat Bosz de komende tijd deze kwestie managen?

Het lijkt er in ieder geval op dat de oud-prof soms tussen de twee gaat rouleren om ze allebei tevreden te houden. Door goed naar fitheid te kijken en daardoor een reden te hebben om de een of de ander op de bank te kunnen zetten. Er is één groot verschil tussen Saibari en zijn concurrent Veerman: eerstgenoemde speler die met zijn kracht en techniek een defensie van de tegenstander open kan trekken, terwijl de ander meer een speler is van de geniale steekballen en voorzetten middels vrije trappen.

Gevoelige Joey

Belangrijke vraag is ook hoe Veerman zélf met deze situatie zal gaan omgaan. Hij is immers een mens dat gevoelig kán zijn voor kritiek aan zijn adres of reuring rondom zijn persoon. Dat raakt hem, bleek ook tijdens het afgelopen EK met Oranje. Daarnaast zal hij niet helemaal tevreden gaan zijn met een plekje op de bank bij PSV, wanneer Peter Bosz denkt dat zijn formatie het nodig heeft dat er een ander op het middenveld speelt.

Hoeveel psychologische tikken kan de PSV-middenvelder hebben? En hoezeer gaat een, alsnog, vertrek naar het buitenland bij hem door het hoofd spelen? Zeker wanneer er toch clubs gaan zijn die hem willen losweken bij de topclub van De Herdgang. Gaat Joey Veerman dan onrustiger worden met het oog op zijn eigen toekomst? De tijd zal het leren.

Joey Veerman kan in winterstop beter vertrekken bij PSV?

  • Ja
  • Nee
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
20+
Feyenoord-stunt met vervanger ‘onmisbare’ Giménez?
16:48
13+
Medische updates over Giménez, Stengs en Bueno
16:35
26+
Goed én slecht nieuws voor NEC richting ‘Feyenoord’
16:20
40+
‘Werkelijk afgrijselijk slechte Ajax-wissel’
16:04
49+
‘Groot Overmars-geheim uitgelekt in Antwerpen’
15:48
161+
‘Derksen negeert verbod John de Mol, clasht met zenderbaas’
15:31
16+
‘Ellenlange soap beëindigd: Dumfries tekent tot 2028’
15:17
53+
Bosz spreekt zich kraakhelder uit over Veerman
15:10
15+
Voorbeschouwing duels PSV, Feyenoord en Ajax: top drie mag weer aan de bak
15:00
46+
‘Bizarre transfer voor Sergio Ramos’
14:47
21+
Fitz-Jim zag Ajax ‘gewoon lekker voetballen’
14:30
106+
Henderson erkent ‘ruzie’ met Traoré
14:27
281+
‘Slot geeft 100 miljoen uit aan één speler’
14:14
695+
’18 miljoen én transfer voor Frenkie’
14:07
20+
‘Barcelona beschikt snel weer over De Jong’
13:46
27+
‘Barcelona vindt toekomstige Ter Stegen-opvolger’
13:28
21+
Slot communiceert terugkeer van Liverpool-sterkhouder
13:11
169+
Farioli verklaart grote niveauverschillen tussen Ajax-duels
12:52
6+
Voorbeschouwing Atlético Madrid – Real Madrid: wie kan Barcelona bijhouden?
12:44
70+
Amsterdamse politie houdt rondom Ajax-Besiktas 14 mensen aan
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie