‘Ajax-verrassing’ oogst lof: “Geweldig, echt geweldig”

Foto: ‘Ajax-verrassing’ oogst lof: “Geweldig, echt geweldig”

Kian Fitz-Jim speelde donderdag een sterke wedstrijd tegen Besiktas. De middenvelder was trefzeker tegen de Turken, maar maakte daarnaast ook indruk met zijn goede spel. Wesley Sneijder en Ronald de Boer zijn dan ook lyrisch over de Ajax-uitblinker.

Ajax-uitblinker Fitz-Jim maakt indruk

“Geweldig, echt geweldig”, begon Sneijder bij Ziggo Sport lyrisch over het optreden van Fitz-Jim. “Zowel bij balbezit als balverlies, alles wat hij vanavond deed was fantastisch. Hij was overal bij betrokken. Die goal die hij maakt ook, hij komt toch weer daar in de zestienmeter terecht. Hij loert op dat soort momenten. Wat ik vanavond heb gezien vond ik echt heel goed.”

De Boer noemde Fitz-Jim zelfs ‘Man of the Match’. “In balverlies was hij constant daar waar de bal was. Hij zat er met de been tussen of hij veroverde zelfs de bal. In potentie heeft hij heel veel. Hij is wel echt een Ajax. Heel rustig aan de bal, tweebenig en heeft een ongelooflijk overzicht. Ik denk dat hij met dit vertrouwen alleen maar beter wordt.”

Fitz-Jim in rijtje met Litmanen, Van der Vaart, Sneijder en Eriksen

Ook het Algemeen Dagblad had lovende woorden over voor de Ajax-middenvelder. “Kian Fitz-Jim gaf Ajax tegen Besiktas weer glans en balans. De middenvelder is dit seizoen de grootste verrassing in Amsterdam. Met een profiel dat het publiek kan bekoren, maar dan in een modern jasje. Met zijn elegante balbehandeling lijkt hij al in een rijtje met Jari Litmanen, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Christian Eriksen te passen, schaduwspitsen die het spel naar zich toetrokken en Ajax met hun fijne techniek en inzicht lieten dicteren. Sierlijke middenvelders blinken vaak niet uit zonder bal. Fitz-Jim wel. Hij ruikt waar ballen gaan vallen en is overal. Een uur pendelt hij tussen beide doelen, zoals steeds meer wordt verwacht van spelers in het huidige topvoetbal.”

Is Fitz-Jim dit seizoen de verrassing bij Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, is helemaal niet zo goed
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie