Guardiola: ‘Wat bedoelt Arteta in hemelsnaam?’

Foto: Guardiola: ‘Wat bedoelt Arteta in hemelsnaam?’

Het was vorige week oorlog tussen Manchester City en Arsenal (2-2). De gelijkmaker viel in de allerlaatste minuut van de extra tijd en midweeks had trainer Mikel Arteta van The Gunners het opeens over ‘dark arts‘ van The Citizens: “Ik heb er vier jaar gewerkt, dus ik heb alle informatie. Ik kan het weten, geloof me maar.”

Josep Guardiola snapt uitspraak Mikel Arteta niet

Die uitspraak heeft ook zijn tegenhanger (en voormalige leermeester) Josep Guardiola bereikt, die op een persconferentie reageert: “De volgende keer moet Mikel duidelijker zijn. Wat bedoelt hij precies? Het kan nu van alles betekenen. Misschien is het wel gerelateerd aan de 155 aanklachten tegen ons en heeft hij daar misschien wel informatie over. Ik weet het niet.”

Guardiola wil graag meer duidelijkheid: “Hopelijk is hem die vraag gesteld en kan hij beantwoorden wat het precies te betekenen heeft wat hij heeft gezegd. Hij moet preciezer zijn en het niet zo schimmig houden.” De Catalaan laat het er overigens bij: “We hebben elkaar al geappt na de wedstrijd, dat is genoeg.”

Haaland versus Gabriel

Daarnaast was er het incident tussen Erling Haaland en Gabriel Magalhães (de Noor wierp een bal naar het hoofd van de Braziliaan): “Gabriel verwoordde het perfect. Wil je oorlog? Dan krijg je oorlog. Hij zal er niet trots op zijn, maar ik snap het wel gezien het gedrag van Arsenal.”

Arteta was midweeks trouwens óók lovend over Guardiola: “Ik hou van hem. Ik respecteer hem en bewonder hem. Ik bewonder zijn team en alles wat hij doet. Dit is sport. Daarin heb je een beroepsmatige kant. Onze persoonlijke relatie staat daar los van.”

Snap jij de uitspraak van Arteta ook niet?

  • Ik wel, hoor
  • Ik niet
5+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie