Nederlands getint Antwerp doet Kuyt en Beerschot pijn in gestaakte stadsderby

Dirk Kuyt heeft als trainer van Beerschot de stadsderby van Royal Antwerp FC verloren. The Great Old maakte in eigen huis gehakt van de ploeg van de oud-Feyenoorder. Door sterke bijdragen van Vincent Janssen en Tjaronn Chery stond het 4-0 in het Bosuilstadion. De wedstrijd werd door vuurwerkincidenten definitief gestaakt.

Dirk Kuyt verliest stadsderby van Royal Antwerp FC

Kuyt hoopte zich tegen Royal Antwerp FC te bewijzen als trainer. De beladen derby was een mooi moment om te laten zien wat de voormalig prof als trainer in zijn mars heeft. Het liep voor Beerschot echter uit op een blamage. Op aangeven van Vincent Janssen scoorde Jacob Ondrejka na een halfuur de 1-0 namens Antwerp. Janssen maakte in de blessuretijd van de eerste helft de 2-0, maar de spits zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Na rust ging de thuisploeg pas echt los. Beerschot had moeite met het sterkere Antwerp en incasseerde na de rust drie treffers. Tjaron Cherry (ex-Groningen en NEC) nam de 2-0 en 3-0 voor zijn rekening. Vincent Janssen scoorde de 4-0 in minuut 62. Met nog een halfuur te gaan beloofde het voor Kuyt een vervelende middag te worden, maar supporters van Beerschot voorkwamen een grotere blamage. De ‘fans’ gooiden tot twee keer aan toe vuurwerk op het veld, waarna het duel definitief gestaakt werd.