Go Ahead Eagles verslaat Groningen in historische uitwedstrijd

Go Ahead Eagles heeft FC Groningen in de Euroborg met 0-1 verslagen. De ploeg uit Deventer won al sinds 1995 niet meer van Groningen in een uitwedstrijd. Invaller Oliver Edvardsen werd de matchwinner namens de Eagles.

Wedstrijdverslag FC Groningen – Go Ahead Eagles

FC Groningen in de Euroborg. Toegegeven: de sfeer is in het hoge Noorden altijd top. Toch staat het stadion van de Groningers niet bekend als onneembare vesting. Voor Go Ahead Eagles ligt dat anders. De ploeg uit Deventer won sinds 1995 niet op bezoek bij Grunn. Daar wilde het graag verandering in brengen.

Toch leken de Deventenaren halverwege de eerste helft op achterstand te komen. Romano Postema leek de 1-0 te scoren, alleen het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft overkwam Gerrit Nauber van Go Ahead Eagles hetzelfde. De centrale verdediger scoorde ook in buitenspelpositie.

In een gelijkopgaande wedstrijd trokken de bezoekers uit Deventer uiteindelijk aan het langste eind. Invaller Oliver Edvardsen schoot een kwartier voor tijd de 0-1 tegen de touwen. De Noor kwam kort voor tijd dichtbij de 0-2, alleen kwam de bal op de paal. Groningen verliest in de Euroborg, Go Ahead Eagles neemt de drie punten mee terug naar Deventer.