Ajax wint met veel pijn en moeite van hekkensluiter

Foto: Ajax wint met veel pijn en moeite van hekkensluiter

Tegen Besiktas in de Europa League voerde Ajax nog een showtje op (4-0), maar tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie oogde het vele malen stroperiger bij de Amsterdammers. Onherkenbaar bijna zelfs. Toch werd er gewonnen door de mannen van Francesco Farioli, die zijn elftal op een hele hoop plekken had gewijzigd.

Ajax maakt er twee tegen rode lantaarn RKC Waalwijk

Farioli koos er tegen RKC voor om een aantal spelers rust te geven: Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim, Mika Godts en Bertrand Traoré begonnen op de bank. Branco van den Boomen, Davy Klaassen, Christian Rasmussen en Jaydon Banel mochten beginnen, maar speelden bepaald niet de sterren van de hemel. Waar het tegen Besiktas nog zo flitsend was, was dat in Waalwijk absoluut niet het geval.

Wel waren er een paar kansjes voor de Amsterdammers, bijvoorbeeld voor Kenneth Taylor, die de 0-1 echter niet kon maken. Van den Boomen was daar vlak voor rust nog het dichtstbij, maar zijn vrije trap belandde op de paal.

Farioli begon daarom te wisselen, hij bracht onder meer Chuba Akpom en Godts, en later ook Traoré en Fitz-Jim. Dat betekende meteen dat het wat beter ging lopen bij Ajax. Akpom kreeg een goede mogelijkheid, maar op aangeven van Jorrel Hato wist ook hij het pleit niet te beslechten.

Invallers on top

Dat gebeurde pas een kwartiertje voor het einde van de partij, toen Traoré de openingstreffer maakte. In de absolute slotfase werd het ook nog 0-2, door een doelpunt van ‘die andere invaller’, Godts. Op dat moment stond Mohamed Ihattaren overigens al binnen de lijnen, hij mocht namelijk wat minuutjes maken bij RKC en maakte op die manier zijn Eredivisie-rentree. Hij kon echter niets voor zijn ploeg betekenen.

Scoreverloop: 0-1 (76′) B. Traoré, 0-2 (90′) M. Godts

Lees ook onze analyse van de ‘nieuwe’ Ajax-vleugelspelers!

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie